БТА представя списание ЛИК на „Аполония“

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/10147190 БТА представя списание ЛИК на „Аполония“ БТА представя списание ЛИК на „Аполония“ www.24chasa.bg
БТА представя списание ЛИК на „Аполония“

Легендарното списание ЛИК, възродено от Българска телеграфна агенция през 2020 г., ще бъде представено на 4 септември от 11 часа в Саунд кафе – ул. „Крайбрежна“ 6 в Созопол, като част от програмата на празниците на изкуствата „Аполония”.

Във фокуса на срещата на екипа на списанието в лицето на генералния директор на БТА Кирил Вълчев и редакторът Георги Лозанов с участниците и гостите на „Аполония“ ще бъде новият брой на ЛИК, посветен на терапевтичната сила на изкуството.

„Новият специален брои? на списание ЛИК иска да покаже, че двете начала в Аполон - на изкуството и на лечителството, продължава да ги има и че по време на пандемията от COVID-19 изкуството лекува. Грижата за душата ни е лекарство, което е не по-малко важно от лечението на телата ни.” Така генералният директор на БТА Кирил Вълчев представя в уводния текст поредното издание на възроденото в началото на пандемията легендарно списание на националната информационна агенция на България.

Изданието обръща поглед към изминалите месеци на световната пандемия, проследява предизвикателствата, които изолацията поставя пред литературата, театъра, киното, визуалните изкуства, изобразителното изкуство, фотографията, танца. За страховете, промените, успехите и бъдещите посоки на творчество разказват проф. Алберт Бенбасат, Бойка Велкова, Бойко Ламбовски, Боряна Пандова, Весела Ножарова, Вики Алмазиду, Геновева Димитрова, Георги Господинов, доц. Георги Петков, Елина Кешишева, Захари Карабашлиев, Иван Минчев, Игор Марковски, Ицко Финци, Калин Серапионов, Красимир Терзиев, Лиза Боева, Мила Искренова, Надежда Павлова, Недко Солаков, Нейко Генчев, Никола Михов, Петър Георгиев - Рей, Стоян Ненов, Стоян Радев, Румяна Благоева, Теодосий Спасов, Чавдар Гюзелев, Явор Гърдев и др.

Да си помагаме, да се вдъхновяваме взаимно, да търсим начини тази ситуация да породи нови решения и начини на общуване. Това е водещото послание на всеки от текстовете в новия брой. Както пише един от авторите: „Пандемията падна като бариера пред бъдещето и сякаш каза: „Дотук с известните неща – очаквайте неочакваното! Вижте до къде сте стигнали, осъзнайте къде сте сбъркали и се поправете! За да продължите напред, трябва да преосмислите миналото и себе си!“

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Афиш

СНИМКА: АНТОН МАРКОВ

Пет са премиерните дати за представлението “Бурята” на Робърт Уилсън

СНИМКА: Pixabay

Филм по случай световния ден на балета

Софийската опера и балет ще отбележи 85 г. от рождението на Никола Гюзелев

Софийската опера и балет ще отбележи 85 г. от рождението на Никола Гюзелев

Софийската филхармония СНИМКА: Архив

Маестро Денис Ръсел Дейвис и виртуозният пианист Александър Улман гостуват на Софийската филхармония

Мюзикълът "Шрек"
Снимки: Софийска опера и балет

„Шрек“ отново на сцената на Софийската опера

Иван Вазов

Операта бележи 100 г. от рождението на Лазар Николов с "Чичовци" на Вазов

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber