3 г. затвор условно и 5 бона глоба за пласьор на марихуана за 36 000 лева

https://www.24chasa.bg/novini/article/9992897 3 г. затвор условно и 5 бона глоба за пласьор на марихуана за 36 000 лева 3 г. затвор условно и 5 бона глоба за пласьор на марихуана за 36 000 лева www.24chasa.bg
Марихуана СНИМКА: Pixabay
Марихуана СНИМКА: Pixabay

3 години „лишаване от свобода“ условно и 5000 лева глоба за незаконно държане и разпространение на високорискови наркотични вещества получи Г. А. М., след като Окръжния съд в Монтана коригира и одобри споразумение, постигнато между Окръжната прокуратура и защитата на обвиняемия.

В периода 10-11 февруари 2020 г. в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите Г. А. М държал в землището на село Расово 19,42 гр марихуана на стойност 116, 52 лева и в село Медковец 5986,87 гр марихуана на стойност 35 921,22 лева.

На 10 февруари 2020 г. в Расово Г. А. М. продал на А. П. С. /20 г./ марихуана с тегло 5 гр на стойност 30 лева. Постигнатото от прокуратурата и защитата на Г. А. М. споразумение бе за наказание 1 година и 6 месеца „лишаване от свобода“, отложени с 3 години изпитателен срок и глоба от 2500 лева за държането на наркотични вещества без разрешително и 1 година „лишаване от свобода“, отложени с 3 години и 2500 лева глоба за пласирането на наркотици.

След като се запозна с подготвеното споразумение с оглед на голямото количество незаконно държана марихуана съдът го коригира като увеличи двойно наказанието за държаните високорискови наркотични вещества. Пред съда обвиняемият Г. А. М. - 52 годишен, неосъждан и безработен от село Медковец, се призна за виновен, съгласи се с направената от съда корекция и заяви, че доброволно подписва споразумение за 3 години „лишаване от свобода“ с 5 годишен изпитателен срок и глоба от 5 000 лева за държането на наркотични вещества и 1 година „Лишаване от свобода“, отложена с 3 години изпитателен срок и глоба от 2500 лева, за разпространение на наркотици. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Съдът наложи на Г. А. М. за двете престъпления едно общо наказание в размер на 3 години „лишаване от свобода“, които се отлагат с 5 години изпитателен срок , както и 5000 лева глоба в полза на държавата.

В частта за общото наказание определението на съда подлежи на жалба и протест в 7 дневен срок пред Апелативен съд – София.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Присъдата бе произнесена от Бургаския окръжен съд.

Осъдиха за грабеж в Слънчев бряг прелъстителка и двамата й съучастници

Условна присъда и глоба за инспектор от РЗИ - Габрово взимал подкупи

Условна присъда и глоба за инспектор от РЗИ - Габрово взимал подкупи

Евелин Банев-Брендо е арестуван на 6 септември близо до Киев.

СНИМКИ: НАЦИОНАЛНА ПОЛИЦИЯ НА УКРАЙНА

Брендо иска да лежи присъдите си от Румъния и Италия у нас

Две жертви на жестока катастрофа край Якоруда

Две жертви на жестока катастрофа край Якоруда

Прокуратура

Строител почина след падане, прокуратурата разследва смъртта му

Катаджия спира автомобил за проверка. 
СНИМКА: ИВАЙЛО ДОНЧЕВ

Засекли мъж от Плевенско, шофирал в Монтана след употреба на кокаин

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber