Външно благодари на българите зад граница за активността им на вота

https://www.24chasa.bg/novini/article/9984225 Външно благодари на българите зад граница за активността им на вота Външно благодари на българите зад граница за активността им на вота www.24chasa.bg
Външно благодари на българите зад граница за активността им на вота

Министерството на външните работи изказва своята искрена благодарност към българските общности в чужбина, с чието неоценимо партньорство и сътрудничество стана възможно организирането на вота зад граница. Тяхната гражданска активност и инициатива съхраняват духа на България, където и да се намират по света, съобщиха от МВнР.

Над 5000 души – доброволци от българските общности и командировани служители, помогнаха и участваха в процеса по подготовка и провеждането на изборния ден в 782 секции в 68 държави.

МВнР благодари и на служителите на министерството у нас и в задграничните ни представителства, както и на другите български институции, включили се активно с осигуряването на свои представители или технически средства за организиране на безпрецедентния по мащаб вот в чужбина.

Припомняме, че за изборите на 11 юли 2021 г. зад граница бяха разкрити с 69 % повече секции в сравнение с вота на 4 април 2021 г. 672 секции бяха открити извън дипломатическите и консулски представителства, а 110 секции бяха разположени на територията на мисиите ни.

Най-голям бе броят на секциите във Великобритания – 135, Германия – 115, Турция - 112 , Испания - 67, САЩ - 58, Гърция - 32 секции.

За първи път на тези избори сънародниците гласуваха в Доминиканската република и на някои гръцки острови - Тасос, Лимнос, Лефкада, както и в гръцкото курортното селище Неа Перамос. В Албания и Япония за първи път бяха открити секции и извън българските дипломатически и консулски представителства.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Избори юли 2021

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber