Българчета са в ТОП 25 на най-талантливите деца на света в класация

https://www.24chasa.bg/novini/article/9950583 Българчета са в ТОП 25 на най-талантливите деца на света в класация Българчета са в ТОП 25 на най-талантливите деца на света в класация www.24chasa.bg
Цветелин Киров

Десетгодишните художници Ралица Савчева и Цветелин Киров от арт школа "Колорит" в Плевен и техният педагог, художничката Майя Ананиева, са поканени да участват в 6-тия Световен арт фестивал във Вашингтон - САЩ, съобщиха от школата за БТА. Това е най-високата награда на Световната арт Олимпиада, която бе в САЩ. 

 Ралица Савчева
Ралица Савчева

Децата са попаднали в ТОП 25 на най-талантливите деца на света в класация на Международната фондация за детско изкуство в САЩ, организатор на световния форум.

Печелившите творби на Ралица и Цветелин са на тема "Ски скок" като част от олимпийските спортове - темата на световната детска арт Олимпиада.

Шестото издание на арт фестивала в САЩ ще проведе пред американския Капитолий във Вашингтон от 30 юли до 1 август 2021 г. Плевенските деца ще участват в тридневен празник на творческото разнообразие и единство, заедно с деца от различни континенти.

Форумът ще започне с "Ден на здравето и околната среда", със сесии за арт терапия, помагаща на децата да преодолеят COVID-19, травмите и общите притеснения.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Само добри новини

Британче обикаля света пеш, за да спаси планетата (Снимки)

Британче обикаля света пеш, за да спаси планетата (Снимки)

Виктория Василенко Снимка: Фейсбук/Victoria Vassilenko

Виктория Василенко получи дипломата си на доктор по музика с подписа на кралица Паула (Видео)

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber