Първа инвестиционна банка представи Фонда Sustainable Lady

https://www.24chasa.bg/novini/article/9924760 Първа инвестиционна банка представи Фонда Sustainable Lady Първа инвестиционна банка представи Фонда Sustainable Lady www.24chasa.bg
Първа инвестиционна банка представи Фонда Sustainable Lady

Клубът за подкрепа на жените предприемачи в България - Smart Lady, се завърна! В първото за годината събитие на живо на една маса седнаха 26 успешни бизнес дами, които обсъдиха своите планове, настоящи и бъдещи проекти и виждането си за развитието на бизнеса. Тема на организираното от Първа инвестиционна банка мероприятие, е „Иновативни идеи с мисия – опазване на околната среда”.

По време на срещата на Клуба бе представен и фондът Sustainable Lady като част от Smart Lady. Той идва в подкрепа на иновативни зелени проекти на български жени предприемачи и е създаден съвместно с партьора на Първа инвестиционна банка Mastercard.

Още от 23 юни дамите, които искат да станат част от Фонда, ще могат да кандидатстват 100% онлайн през сайта на Smart Lady, като компетентно жури ще оценява техните проекти. Първите места в две категории ще получат финансиране, всяко в размер от по 5000 лв., за осъществяване на най-смелите и устойчиви проекти. Щастливците ще бъдат обявени на специална церемония през октомври в столицата. Месец по-късно организаторите са си поставили за цел да стартират и социално-отговорна инициатива, чиято цел е да подпомогне допълнително дейностите на Фонда за 2022 г., за да може той да подава ръка на все повече иновативни идеи, насочени към опазване на околната среда.

„Програмата Sustainable Lady ще се развива и надгражда с цел да отговори на нуждите на клиентите ни, както и на техните иновативни екологично насочени бизнеси. Никога досега не е било толкова важно да сме отговорни не само един към друг, но и към бъдещите поколения и нашата банка ще го доказва. Всеки ден!“, отбелязват от Първа инвестиционна банка.

Mastercard вярва, че иновациите са безсмислени, ако не подобряват
радикално живота на хората и на планетата като цяло. Ето защо през 2020 Mastercard пое световен ангажимент да подкрепи 25 милиона жени предприемачи в света, за да бъдат включени в дигиталната икономика до 2025 г. и проектът с Fibank е част от този дългосрочен световен ангажимент.

Sustainable Lady е и сред първите проекти на зелената мрежа от глобални и локални проекти на Mastercard за подкрепа на екологията.
“Времето на дигитализация промени много всички нас, но и промени начина, по който правим бизнес. Тук съм да подкрепя жените предприемачи, които имат смелостта да стартират нещо ново и нещо свое. Ние от Mastercard подкрепяме новите идеи, а и ако те са с фокус към опазване на околната среда, заставаме категорично зад тях”, сподели Ваня Манова, мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Кулинарен хост на събитието вчера бе Ути Бъчваров, който изготви меню, изцяло съобразено с новата посока, по която Smart Lady поема – към намаляване на отпечатъка върху околната среда и в помощ на природата.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес


Вътрешното пространство ще се трансформира така, че да отговаря на нуждите на съвременното пазаруване, предвижда идейният проект на “Кауфланд”.

“Кауфланд” няма да брандира Централни хали в София (Обзор)

Наесен, след като изтече отпускарският сезон, цената на кафето ще се вдигне.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Заради студа в Бразилия: Цените на кафето се вдигат с между 30 и 70 процента

Учредиха “Алианс Българско Черноморие” край Варна

Учредиха “Алианс Българско Черноморие” край Варна

Ударните инвестиции в газопроводи ще бъдат през тази и следващата година.

Русия и Турция обсъждат сключването на дългосрочно споразумение за транзит на газ

Между 600 и 650 кг от декар среден добив от пшеница в земеделските кооперации в Силистренско

Между 600 и 650 кг от декар среден добив от пшеница в земеделските кооперации в Силистренско

СНИМКА: Министерство на финансите

20 млрд. лв. похарчени от държавата за близо 2 години

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber