Нов обрат в сагата за "Автомагистрали"

https://www.24chasa.bg/novini/article/9921683 Нов обрат в сагата за "Автомагистрали" Нов обрат в сагата за "Автомагистрали" www.24chasa.bg
Министър Виолета Комитова се разбра с директора на “Автомагистрали” Стоян Беличев в края на работния ден миналия вторник.
Министър Виолета Комитова се разбра с директора на “Автомагистрали” Стоян Беличев в края на работния ден миналия вторник.

Служебната министърка на регионалното развитие арх. Виолета Комитова е отменила своята заповед от 7 юни за назначаване на ново ръководство на държавната "Автомагистрали" ЕАД и е издала нова заповед абсолютно идентична с предишната, стана ясно днес. 

Заповедта за отмяната и новата заповед, с която сменя изпълнителния директор Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на директорите и назначава на тяхно място други хора, са изпратени за вписване в Търговския регистър, личи от партидата на фирмата. Датата на заповедите е 23 юни и този път те са изпратени незабавно за вписване на новото ръководство. 

Предишният опит за смяна на ръководството на подопечното на МРРБ предприятие бе несполучлив, тъй като Стоян Беличев и колегите му обжалваха уволнението си и състав на Софийския градски съд уважи иска им. Записното производство бе спряно до решаване на спора по същество. Беличев бе написал в иска си, че той и колегите му са уволнени неправомерно, тъй като за постовете им е трябвало да бъде обявен конкурс. 

Междувременно МРРБ най-после обяви такъв конкурс и това също е станало вчера. На сайта на държавната агенция за публичните предприятия е обявен конкурс за двама независими членове на съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД, каквито досега нямаше, а на сайта на МРРБ - конкурс за тримата редовни членове на борда. 

Стоян Беличев каза пред "24 часа", че ще обжалва и новата заповед със същите мотиви - че уволнението неговото и на колегите му е неправомерно, тъй като за местата им трябва да се е провел конкурс. Току-що обявеният конкурс обаче тепърва предстои и не се знае кога ще приключи. 

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес


Вътрешното пространство ще се трансформира така, че да отговаря на нуждите на съвременното пазаруване, предвижда идейният проект на “Кауфланд”.

“Кауфланд” няма да брандира Централни хали в София (Обзор)

Наесен, след като изтече отпускарският сезон, цената на кафето ще се вдигне.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Заради студа в Бразилия: Цените на кафето се вдигат с между 30 и 70 процента

Учредиха “Алианс Българско Черноморие” край Варна

Учредиха “Алианс Българско Черноморие” край Варна

Ударните инвестиции в газопроводи ще бъдат през тази и следващата година.

Русия и Турция обсъждат сключването на дългосрочно споразумение за транзит на газ

Между 600 и 650 кг от декар среден добив от пшеница в земеделските кооперации в Силистренско

Между 600 и 650 кг от декар среден добив от пшеница в земеделските кооперации в Силистренско

СНИМКА: Министерство на финансите

20 млрд. лв. похарчени от държавата за близо 2 години

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber