Карадайъ от Руен: Следваме заветите на Левски

https://www.24chasa.bg/novini/article/9909345 Карадайъ от Руен: Следваме заветите на Левски Карадайъ от Руен: Следваме заветите на Левски www.24chasa.bg
Карадайъ от Руен: Следваме заветите на Левски

„Много хора се кичат с Апостола на свободата - като плакат и знаме го развяват. Дори понякога се сещат и цитират заветите на Левски. Малко сме българските граждани, които се борим, за да се реализират заветите на Левски. За съжаление в реализацията на заветите оставаме сами, когато се борим равенство в нашата Родина и Конституцията да се изпълнява. Нашата конституцията, която гарантира ползването и изучаването на майчин език. Заради забраната на турския език се забраняват всички други езици. Днес, в България има забрана за ползване на други езици освен българския език по време на предизборна кампания. Няма наложена глоба, на когото и да е, за използване на друг език освен турския.“ Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в област Бургас.

Той заедно с Йордан Цонев, зам.-председател на ДПС, Илхан Кючюк – президент на партия АЛДЕ, и Атидже Вели - евродепутат пристигнаха в областта, за дадат мощната си подкрепа за листата на движението. Водач на листата е Севим Али, следван от Ешереф Ешереф и Фатме Рамадан.

Лидерът на движението припомни, че „ДПС прави политика с любов, с идеи, с ценности, с ясни програма за ускорено икономическо развитие, с ясни приоритети, които миналата година станаха приоритети и на ЕС и сега България ще ги изпълнява като част от ЕС.“

Пред събралите се симпатизанти на ДПС в Руен зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев цитира завета на Левски за чиста и свята република, в която "всички етноси ще живеем като равни". “Целта ни Българско е братство с всекиго, без да гледаме на вяра и на народност. Подаваме ръка всекиму, който желае живот и свобода човешка.” „Ние всички заедно сме призовани да осъществим на дело този завет“, заключи Цонев.

Евродепутатът и президент на партията АЛДЕ Илхан Кючюк емоционално заяви: „Успехът на Илхан не е възможен без ДПС, но той не е възможен и без усилията на поколения депесари - онези, които стояха на барикадите и искаха права и свободи за всички български граждани. От битката на д-р Ахмед Доган и неговите съмишленици за равноправие през битката за по-добър живот на българските граждани, която е и битка на Мустафа Карадайъ, и за битката за по-модерна България от поколението, което представлявам и аз. Така ние служим на България", убеден е президентът на европейските либерали.

 Парламентарни избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Избори юли 2021

Централният софийски затвор СНИМКА: Архив

Партията на Слави е победила и в арестите

Външно благодари на българите зад граница за активността им на вота

Външно благодари на българите зад граница за активността им на вота

Зам.-председателят и говорител на ЦИК Росица Матева Снимка: Велислав Николов

ЦИК: За първи път резултатите се обработват толкова бързо, няма забавяне

Пламен Абровски благодари на хората от Монтана за подкрепата

Пламен Абровски благодари на хората от Монтана за подкрепата

Слави с “космически” проектокабинет, чака президента да връчи мандата (Обзор)

Слави с “космически” проектокабинет, чака президента да връчи мандата (Обзор)

Вижте къде ДПС печели 100%

Вижте къде ДПС печели 100%

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber