Д-р Павлин Янкулски към кандидата на Слави: Г-н Стоянов, ние, благоевградчани, не сме с толкова къса политическа памет!

https://www.24chasa.bg/novini/article/9904000 Д-р Павлин Янкулски към кандидата на Слави: Г-н Стоянов, ние, благоевградчани, не сме с толкова къса политическа памет! Д-р Павлин Янкулски към кандидата на Слави: Г-н Стоянов, ние, благоевградчани, не сме с толкова къса политическа памет! www.24chasa.bg
Д-р Павлин Янкулски.
Д-р Павлин Янкулски.

Българската конституция не позволява да си кмет и депутат едновременно, категоричен е благоевградският общински съветник

В българската демокрация няма прецедент като този, който се случи в Благоевград: един и същи човек, по едно и също време, да е кандидат едновременно и за кмет, и за депутат.

Но ето, че вече има. Дни преди изборите и в разгара на кандидат-кметската кампания, кандидатът за кмет на Благоевград Илко Стоянов оглави листата на „Има такъв народ“ за 46-о НС.
При всички положения това негово решение е безпрецедентно дезертьорство от битката за града. Амбицията му за власт категорично свидетелства за непоследователност и "глад" за какъвто и да е пост на всяка цена. Човек с такова политическо поведение не може да управлява града и да се бори за интересите на благоевградчани, да намери решение на проблемите и да се справя с местните трудности и предизвикателства, които неминуемо ще срещне като кмет.
Но ние, хората в Благоевград, не сме с толкова къса политическа памет! Елементарните схеми на г-н Стоянов не са нещо ново за благоевградчани. Няма как да се забрави, че адв. Илко Стоянов бе едновременно заместник-кмет от ГЕРБ на община Петрич и същевременно общински съветник в Благоевград от „Глас Народен”, и то само преди 3 години. Пак в този период, на парламентарните избори през 2017 г., е кандидат-депутат от 25-и МИР-София от "Реформаторски блок-Глас народен". Още по-рано той беше в СДС, във „ВОТ консерватори“, в партия ДРОМ ...
Ето защо жителите на града заслужават категорични отговори от него защо захвърли на заден план кандидат-кметската си кандидатура и реши да оглави листата за кандидат депутати на ИТН и как ще оправдае доверието на тези, които агитира да го подкрепят за кмет?
Ние поставяме и въпроса колко е коректно по време на кампания за кмет на Благоевград да обещаваш нереални неща, от рода на: 7000 туристи дневно в Благоевград /за сравнение туристите за ден във Венеция са 70 000/, 1 млрд. € инвестиции, 3500 нови работни места със заплати от 4000 € в IT сектора /макар че в цяла България тези специалисти започват със стартова заплата от 1000 €/ и други 10 000 работни места в производството с по 2000 € заплата. Общо 13 500 нови работни места, дали изобщо има толкова хора, търсещи работа в града ни? Министър-председател да си, не можеш да осигуриш 1 милиард евро инвестиции. Тази „програма” в стил „Американска мечта“, по същество напомня на избори в България от 50-те г. на миналия век. Не е обаче за смях. Грозната истина е, че обещанията на Стоянов за развитието на града звучат като приспивна приказка за деца, тъй като в същото време той глади костюма за Парламента.
Ясно е, че за да задоволи собствените си амбиции за власт на всяка цена, адвокатът ще подведе избирателите си. Независимо дали ще излъже тези, които гласуват за него за кмет, или тези, които гласуват за депутат.
Достатъчно сме интелигентни да прочетем Българската конституция, която в чл. 68 ал.1 е категорична и не позволява да си кмет и депутат едновременно.
Ние, благоевградчани, трябва да решим дали искаме за кмет човек, който очевидно е неискрен в думите и делата си. Осигурявайки си някаква гаранция с резервен вариант за бъдещия си пост и удовлетворявайки амбициите на политическите си ментори, без да го осъзнава, той ще компрометира себе си и политическата партия, която го е издигнала.

Павлин Янкулски, Благоевград

 Парламентарни избори 2021. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Случаите на  Ковид-19 в Индонезия нарастват драстично

346 са новите с коронавирус, 1,5% от тестовете, излекуваните са 100, починалите 3-ма

Здравословното състояние на Миню Стайков се влоши по време на дългия му престой в ареста.

Спецсъдът пусна в чужбина Миню Стайков и Пламен Бобоков

Шест сценария в парламента, за да има кабинет на Слави Трифонов

Шест сценария в парламента, за да има кабинет на Слави Трифонов

Пламен Николов излиза от президентството вече натоварен с мандат да състави правителство.

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ

44-годишен мениджър с лична визия за образованието бе изстрелян за премиерска номинация (Видео, обзор)

Асен Василев: Някой се почувства неприятно, че не приемаме телефонни обаждания

Асен Василев: Някой се почувства неприятно, че не приемаме телефонни обаждания

Слави Трифонов

Слави: Кандидатурата на Пламен Николов бе избрана преди две седмици

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber