Туристическият бизнес настоява за спешна среща с министрите на здравето и туризма

https://www.24chasa.bg/novini/article/9874746 Туристическият бизнес настоява за спешна среща с министрите на здравето и туризма Туристическият бизнес настоява за спешна среща с министрите на здравето и туризма www.24chasa.bg
Ричард Алибегов Снимка: КБТБ
Ричард Алибегов Снимка: КБТБ

Ричард Алибегов и Българската асоциация на заведенията поеха ротационното председателство на организацията

Българската асоциация на заведения в лицето на нейния председател Ричард Алибегов пое ротационното председателство на Конфедерацията на българския туристически бизнес. От организацията настояха за спешна среща с министрите на туризма г-жа Стела Балтова и на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

„Осъзнаваме, че поемаме ротационното председателство в много тежък момент за бизнеса и туристическия бранш. Подготвили сме предложения за мерки, които считаме за спешни, дори за закъснели, тъй като туристическият сезон вече започна. Надяваме се час по-скоро да представим своята гледна точка пред институциите, за да може да имаме по-добра година от 2020 г.“, заяви Ричард Алибегов.

Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова пък подчерта, че КБТБ ще бъде непреклонна в искането си българският туризъм да намери своето място в Плана за възстановяване, който в момента се променя като дизайн и съдържание.
„Коректно е да отбележим, че до този момент през първия месец работа на служебното правителство, все още не сме поканени на среща, на която да обсъдим възможните аспекти и проекти, с които сектор туризъм може да участва. Но изразяваме готовност да участваме професионално в този разговор, защото имаме конкретни предложения за един от най-засегнатите сектори, които считаме, че можем да защитим“, каза Карастоянова.

„Настояваме пред правителството за незабавен хоризонт, който да даде възможност за т.нар. индустриализиран или чартърен туризъм. Този хоризонт да започне още от 26 юни. Първоначално за определен брой страни от Европейския съюз, които са готови с техните чартърни програми плюс Украйна и Русия. Ако това се случи, ще постигнем около 7,5 млн. пътувания през тази година, което е с около 1,5 по-малко от очакваното поради забавянето“, обяви досегашният председател на КБТБ и изпълнителен директор на Българския туристически съюз доц. Румен Драганов.

Всички предложения на Конфедерацията на българския туристически бизнес ще бъдат входирани утре сутрин до министрите на туризма и здравеопазването, информират от там.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Протест на „Артекс“ пред МРРБ: Стига произвол на институциите

Протест на „Артекс“ пред МРРБ: Стига произвол на институциите

Котировките на петрола продължават ръста си.

Петролът поскъпна в понеделник

Природен газ Снимка: Архив

5 жалби блокират газовата връзка със Сърбия

Порше ще прави акумулатори

Порше ще прави акумулатори

Цените на жилищата, лихвената и паричната статистика на фокус тази седмица

Цените на жилищата, лихвената и паричната статистика на фокус тази седмица

Гаранционият фонд ще плаща обезщетения, когато има пострадали при катастрофа, но не е установен виновният шофьор.

Искат от управители на фонд до 4 млн. лв. застраховка и три заплати като гаранция за добро управление

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber