Фен на Божков стреля по районно в София, хванаха го след часове (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9842071 Фен на Божков стреля по районно в София, хванаха го след часове (Обзор) Фен на Божков стреля по районно в София, хванаха го след часове (Обзор) www.24chasa.bg
Вутов има разрешително за оръжие от 2018 г. СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ НА БОЖИДАР ВУТОВ ВЪВ ФЕЙСБУК

Няколко часа в понеделник полицията издирва мъж, стрелял с пистолет по приемната на столично районно в блока си в кв. “Сухата река”. Задържаха го следобед. Макар да не е освидетелстван официално, полицията и прокуратурата ще проверяват дали 43-годишният Божидар Вутов има психични проблеми.

Това е дупката, оставена от куршума, изстрелян от Вутов.

СНИМКА: ДИМИТЪР МАРТИНОВ
Това е дупката, оставена от куршума, изстрелян от Вутов. СНИМКА: ДИМИТЪР МАРТИНОВ

Работил е дълги години в Англия и Нидерландия, но с прекъсвания, при които се връщал у нас. Така през 2018 г. изкарал курс за безопасно боравене с оръжие, документите му от психиатър били изрядни и заради чистото съдебно досие му било разрешено да си купи пистолет. Избрал модел на испанската марка “Лама”.

До сутринта на 31 май Вутов не създавал проблеми. Тогава обаче излязъл бос от асансьора на блок 18 в “Сухата река”, извадил пистолета и стрелял веднъж по вратата на приемната на районното. За щастие, отзад нямало никого, тъй като централният вход е до входа на Вутов, а портата в сградата е странична.

Веднага след като стрелял, Вутов хукнал навън бос. Разминал се със съседа си Живко Иванов. “Чух гърмеж отвътре. Докато отключвах входната врата, той излезе. Разминахме се, носеше пистолета до себе си. Проследих го къде минава, щеше да хвърли пистолета в кофата. От балкона видях, че го хвърли в храстите. Доколкото съм говорил с майка му, той има халюцинации, мисли, че някой го преследва. Явно има ментални проблеми”, разказа Иванов.

Полицаи веднага започнаха издирване, а Вутов бе задържан няколко часа по-късно в квартала. Не е оказал съпротива при ареста.

Разрешителното му за оръжие е било валидно 5 години. Толкова е стандартният срок, след което се подновява. Ако в този период човек развие психични проблеми, дори да бъде освидетелстван, няма процедура, при която се информира МВР.

Мъжът е задържан за 24 часа. От прокуратурата още не са решили под какъв текст от Наказателния кодекс да го обвинят, но вероятно ще го изследват за психични проблеми. А преди да стреля по вратата на районното, е бил доста активен във фейсбук. Често е споделял статусите на укриващия се в Дубай и обвинен в 18 престъпления бизнесмен Васил Божков. Дори профилната му снимка в социалната мрежа е брандирана с логото на партията на Божков “Българско лято”. (24часа)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

СНИМКА: Pixabay

Повече осиновени кучета през 2020 г.

Вдовицата на майор Валентин Терзиев - Димитрина Попова

Жената на покойния подп. Терзиев: Не за първи път не плащат извънредния труд в Граф Игнатиево

Главен комисар Станимир Станев (вляво)

МВР снима АМ "Хемус" с дрон по проверката за милионите за строителство

Богдан Кирилов СНИМКА: Архив

Богдан Кирилов: Няма ваксини с изтекъл срок на годност

Йордан Гогев.

И ВиК - Кюстендил с нов управител

  По мярката 60/40 на 6559 работодатели са изплатени 343 366 797 лв. за запазване на заетостта на над 175 000 работници в периода от 12 май до 22 септември.
СНИМКА: Pixabay

Над 180 000 работни места са запазени с антикризисните мерки

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber