Зам.-шефът на ДАНС Недялко Недялков: От колеги научих, че съм уволнен

https://www.24chasa.bg/novini/article/9841425 Зам.-шефът на ДАНС Недялко Недялков: От колеги научих, че съм уволнен Зам.-шефът на ДАНС Недялко Недялков: От колеги научих, че съм уволнен www.24chasa.bg
Недялко Недялков започва работата си в службите като разузнавач
Недялко Недялков започва работата си в службите като разузнавач

Вътрешната проверка в агенцията показа, че твърденията в медиите за подслушвани политици, не са верни, каза в интервю за "24 часа" доскорошният зам.- председател на службата

И още акценти:

Председателят ми каза, че още при предишното служебно правителство на президента са искали да ме освободят, вероятно защото се справям добре с работата. 

Само за тази година съм награждаван два пъти

- Г-н Недялков, вярно ли е, че вече не сте на работа в ДАНС?

- Научих от колеги. В петък пуснах отпуск, тъй като ми се наложи да пътувам до провинцията по лична работа. Днес колегите ме уведомиха, че е получено решение на Министерския съвет с дата от петък, с което съм уволнен.

- Защо ви уволняват?

- Не зная нищо повече, все още съм в провинцията. Никой не ме е викал, никой не ми е казвал, нито е воден телефонен разговор с мен. Нищо.

- Вие не попитахте ли защо ви уволняват?

- Поинтересувах се от колегите, през които е минал документът. Уволняват ме за системно несправяне с работата, системно нарушение, неизпълнение на служебните задължения, уронване на престижа на службата. Нещо подобно. Цитирам по памет.

- От колко години сте в ДАНС?

- Вече почти осем години и само през тази съм награждаван два пъти за заслуги и постигнати разултати. Не зная как за два дни се разбра, че системно не изпълнявам задълженията си, без да е извършена проверка.

- Вие очаквахте ли го?

- Честно казано последния път, когато говорих с председателя той каза, че още по времето на предишния служебен кабинет на президента е имало натиск да бъда освободен. Така че в тази ситуация може би е логично.

- Кой председател имате предвид?

- Бившият.

- Защо са искали още тогава да ви освободят от ДАНС?

- Нямам идея. Може би си върша добре работата.

- За какво отговаряте в ДАНС?

- Класифицираната информация, икономическа и финансова сигурност, стратегичски обекти.

- Подслушва ли е ДАНС политици? Унищожавахте ли СРС-та?

- Не искам да коментирам твърдения по медиите. Това, което е направено беше, че когато излязоха тези твърдения с моя заповед, защото в онзи момент замествах председателя, разпоредих вътрешна проверка. Тя завърши. За резултатите са уведомени министър-председателят и президентът.

Вътрешната проверка показа, че не се потвърждава информацията, изнесена в медиите.

В момента тече проверка от Бюрото за контрол на СРС като основен компетентен орган. Очаквам, когато тя завърши, те да обявят резултатите.

- Въпреки че едва преди малко сте научили, че вече не сте в ДАНС, имате ли идея с какво ще се занимавате занапред?

- Честно казано като при всяка шокираща негативна новина, ми трябва малко време да помисля какво, как, накъде. Все пак трябва да си намеря поле за изява.

- Ще търсите ли правата си в съда?

- Всичко, което е допустимо по закон, ще го направя. Все пак очаквам като отида утре, за да си взема документите, да науча повече, защото аз само съм уведомен от колеги.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Видеосъдържание

Георги Милков

Гледайте пак ТВ "24 часа" в неделя - по какви сценарии ще живеем след мача? (Видео)

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber