Би Ти Ви за Рашков: Неуважението към авторитетни медии е основна причина за 112-ото място

https://www.24chasa.bg/novini/article/9803056 Би Ти Ви за Рашков: Неуважението към авторитетни медии е основна причина за 112-ото място Би Ти Ви за Рашков: Неуважението към авторитетни медии е основна причина за 112-ото място www.24chasa.bg
Златимир Йочев и Биляна Гавазова в студиото на "Тази сутрин"
Златимир Йочев и Биляна Гавазова в студиото на "Тази сутрин" СНИМКА: Би Ти Ви

Неуважението към авторитетни медии с високо доверие като Би Ти Ви и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, е основна причина за 112-ото място на България в класацията за свобода на словото на "Репортери без граници", обяви "Би Ти Ви Медия груп" в своя позиция.

Тя бе публично оповестена часове след като министърът на вътрешните работи Бойко Рашков каза в интервю пред БНР, че би уволнил водещите Биляна Гавазова и Златимир Йочев, ако би бил на мястото на ръководството на Би Ти Ви. Причината по думите му са въпросите, задавани му от водещите преди ден, когато той чувал как им диктуват в слушалките какво да го питат.

Двамата журналисти на Би Ти Ви задаваха на Рашков неудобни въпроси. След изявлението му по БНР и водещата там Силвия Великова му каза, че тя би задавала същите.

Ето цялата позиция на "Би Ти Ви Медия груп":

Днес министърът на вътрешните работи Бойко Рашков използва ефира на националното радио БНР, за да коментира почтеността на водещите на „Тази сутрин“ Биляна Гавазова и Златимир Йочев, като направи внушение, че те са изпълнявали поръчка чрез интервюто си с него (на 17 май) и дори препоръча на собствениците на медията да ги отстранят като водещи.

bTV Media Group счита за силно обезпокоително за медийната среда в България, че след повече от 30 години демокрация и свобода на словото в страната длъжностни лица от всяко правителство продължават да си позволяват да атакуват публично журналисти от частни независими медии с безпочвени твърдения.

Неуважението към авторитетни медии с високо доверие като bTV и нейните журналисти, публично демонстрирано от представителите на всяка власт, считаме като основна причина за 112-ото място на България в класацията на "Репортери без граници".

Отчитаме силната роля, която медиите играят за изграждането на истории и отправянето на послания на политическите фигури, партии и кандидати по време на активната предизборна кампания. Единствената роля на bTV обаче е да предоставя обективно и плуралистично отразяване на новините в интерес на своите зрители.

bTV се противопоставя на всяка форма на влияние или манипулация от трети страни. Намесата на представители на властта и други преки или косвени играчи в предизборната кампания няма да се толерира и ще се счита за дезинформация.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

2360 нови случая на COVID-19 - 9,55% от тестваните, 138 души са починали

2360 нови случая на COVID-19 - 9,55% от тестваните, 138 души са починали

Новият лидер на СЕК Константин Бачийски показва на Кирил Петков като служебен министър къде трябва да се изгради центърът с летище.

СНИМКА: ФЕЙСБУК СТРАНИЦА НА СЕК

Петков & Василев отиват на изборите с “Волт” и "Средна европейска класа" (Обзор)

Наличието на лаборатория е задължително условия за разкриване на зона

Фалстарт на безплатните прегледи и лекарства за COVID заради лоша организация

Автомагистрала „Тракия“ СНИМКА: АПИ

Движението по магистрала "Тракия" е възстановено

318 млн. лв. ще струват четирите избора през тази година. 
СНИМКА: “24 ЧАСА”

124 млн. + 9,5 млн. лв. ще струва вотът 2 в 1 – най-скъпите избори от 30 години

Кирил Петков и Асен Василев.

Окончателно: Петков и Василев отиват на изборите в коалиция с „Волт“ и „Средна европейска класа“

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber