5 старт-ъп компании ще се борят за финансиране и техническа подкрепа от Innovation Starter Accelerator и „Софийска вода“, част от Veolia

https://www.24chasa.bg/novini/article/9789732 5 старт-ъп компании ще се борят за финансиране и техническа подкрепа от Innovation Starter Accelerator и „Софийска вода“, част от Veolia 5 старт-ъп компании ще се борят за финансиране и техническа подкрепа от Innovation Starter Accelerator и „Софийска вода“, част от Veolia www.24chasa.bg
5 старт-ъп компании ще се борят за финансиране и техническа подкрепа от Innovation Starter Accelerator и „Софийска вода“, част от Veolia

Стартиращите компании ще представят разработките си пред жури от инвеститори, бизнес предприемачи и медии на 31.05.2021 г. в София Тех Парк

Пет от над осемдесет кандидатствали компании достигнаха до финален демо ден в първия инвестиционен прозорец на Innovation Starter Accelerator и „Софийска вода“, част от Veolia. Проектите предлагат модерни технологични решения в сферата на пречистване, управлението на водите и мрежата.

През 2020 г. Софийска вода, част от Veolia, подписа 5-годишен меморандум за сътрудничество с агенцията за иновации и нейната акселераторска програма за финансиране на стартиращи бизнеси.

В съвместната инициатива, която е трета поредна за акселератора, кандидатстваха над 80 компании, от които бяха одобрени за акселераторската програма 6, а до успешно завършване достигнаха 5 екипа.

На 31.05.2021 г. в София Тех Парк одобрените старт-ъп компании ще представят пред престижно жури своите идеи и ще се борят за финансова подкрепа от страна на Innovation Starter Accelerator и техническа подкрепа и валидиране на идеите им в реална корпоративна среда от страна на „Софийска вода“, част от Veolia.

В азбучен ред това са:

1. Digital Twins проект на фирма Ridotek на Христо Валявичарски. Компанията разработва софтуерна платформа базирана на технологията “цифрови близнаци”, която да подпомогне предприятията в преминаването им към Индустрия 4.0. Цифровите копия на физически обекти, от които могат да се събират данни, посредством сензори, позволяващи анализ, планиране и оптимизация на бизнес процеси.

Христо е дипломиран със специалност Стопанско управление и има сериозен технологичен корпоративен опит в компании като Paysafe, Telerik, Strypes, както и като предприемач.

2. CW Engineering “Иновативно пречистване на отпадъчни води и зелена енергия за промишлеността и дома” е проектът на д-р Росен Иванов, главен асистент в Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“. С екипа си от 6 души: микробиолози, инженери, експерти електроника и др. разработва пасивни системи за пречистване на отпадъчни води с паралелен добив на енергия.

3. InnovaOne е проект, основан от учител и неговите ученици в град Харманли. Емануил Манолов, Христо Хубенов, Джано Михайлов и Дарко Тачев работят върху сензорна технология за отчитане на замърсяването и показателите на питейната вода в реално време.

4. SatGeo е проект, който се ръководи от Биляна Николова, експерт с опит в разработването на технологични решения във водния сектор. С екипа си от ГИС специалисти, експерти в областта на обработката на сателитни изображения и инженери, които откриват аварии, разработват проект, който представлява иновативна технология за откриване на аварии по довеждащи водопроводи и разпределителната водопроводна мрежа в населени места.

5. SmartWater e проектът на Михаил Тодоров, който се занимава с начално оценяване на процесите, хардуера, софтуера и специалистите във водните дружества, и индивидуално предложение за подобряване, обучение и автоматизация на процесите - от намаляване на броя аварии до намаляване на разходите по вземане, пречистване, доставяне, отвеждане и крайно пречистване на водата, преди нейното връщане в природата.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Служебният министър на туризма Стела Балтова КАДЪР: БНТ

Министър Балтова: Очакваме отварянето и на други гранични пунктове с Гърция

Колумбийка продава кафе на клиент от преустроена телефонна кабина, която е превърнала в импровизирано заведение.

Улични телефони само до болници, летища и гари

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Фокусът в новите проекти за саниране ще е върху тяхната устойчивост

Десислава Олованова

За първи път в българската реклама "Бронзов лъв" от Кан за McCann Sofia

"Аурубис" започна изграждането на соларен парк с мощност 10 мегавата

"Аурубис" започна изграждането на соларен парк с мощност 10 мегавата

2800 фирми поискали подкрепа с оборотен капитал за 30 млн. лв.

2800 фирми поискали подкрепа с оборотен капитал за 30 млн. лв.

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber