Не е сигурно дали ще продължи да се дава добавката от 50 лв. към пенсията

https://www.24chasa.bg/novini/article/9787167 Не е сигурно дали ще продължи да се дава добавката от 50 лв. към пенсията Не е сигурно дали ще продължи да се дава добавката от 50 лв. към пенсията www.24chasa.bg
Деница Сачева предаде на Гълъб Донев папка с информация за всички обществени поръчки в министерството. СНИМКИ: МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА

Дали ще продължи да се плаща бонусът от 50 лв. към пенсиите ще стане ясно след като служебният социален министър Гълъб Донев се запознае с финансовото състояние на ведомството и бюджета. Това обясни той след като пое поста от Деница Сачева. 

Приоритет за него ще бъде възстановяването на заетостта след пандемията. Ще работя, за да се повиши качеството на работната сила чрез придобиване на нови умения, за да може безработните по-бързо да намерят работа. Ще работя с мисъл за гражданите и за бизнеса, за да бъдат преодолени по най-добрия начин последствията от пандемията, каза още той. И ще постави акцент върху уязвимите групи, които най-много пострадаха от коронакризата. Идеята е да има целенасоченост на плащанията към тях.

Мерките, които работят добре няма да се коригират, но при някои ще се търси промяна. Донев обясни, че в социалното министерство работят професионалисти, с които е работил години наред. Заедно с тях ще направим ефективни мерките, каза още той. 

Сачева обясни, че оставя министерството в добро състояние, всички мерки за хората и бизнеса са обезпечени с касовите плащания до края на юни. До края на годината пък са осигурени пари за помощта за родителите, които трябва да гледат децата си докато учат онлайн. Служебното правителство трябва да вземе решение как ще продължи тези мерки, като особено важно е това за туристическия бизнес, защото в разгара на сезона ще има нужда от подкрепа, допълни Сачева. Според нея Донев няма да се подаде на реваншистки настроения и на натиска на улицата.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

"Монтана Рестарт" - изтегли от тук приложението

"Монтана Рестарт" - изтегли от тук приложението

Стойчо Кацаров КАДЪР: БНТ

Д-р Кацаров: Проучваме точния брой хора, които са се срещали с коронавируса (На живо)

Банкноти от по 20 лева. Снимка: Архив

Една трета от българите заплашени от бедност

Спря токът в тунел "Кривия" между Благоевград и Кулата

Спря токът в тунел "Кривия" между Благоевград и Кулата

Десислава Иванчева е свобода срещу 10 хил. лева СНИМКИ: Николай Литов

Съдът пусна Иванчева срещу 10 хил. лева. Тя: Много са, ще моля за помощ

Нинова от Варна: Едно от първите ни предложения в НС ще бъде Законът за възрастните хора

Нинова от Варна: Едно от първите ни предложения в НС ще бъде Законът за възрастните хора

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber