Трайков, Дянков и Прокопиев окончателно невинни за EVN (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9785233 Трайков, Дянков и Прокопиев окончателно невинни за EVN (Обзор) Трайков, Дянков и Прокопиев окончателно невинни за EVN (Обзор) www.24chasa.bg
СИМЕОН ДЯНКОВ

Прокуратурата не е протестирала оправдаването им

Прокуратурата не е протестирала пред ВКС оправдателните присъди на бившите министри на финансите и енергетиката Симеон Дянков и Трайчо Трайков, издателя Иво Прокопиев и трима мениджъри от дружеството “Булброкърс” . Срокът е изтекъл на 5 май.

Шестимата бяха подсъдими по делото за продажбата на миноритарния дял на държавата в дружеството EVN. Прокуратурата твърдеше, че умишено са занижили цените при листването на държавните акции на фондовата борса. 

И тримата, както и инвестиционните посредници, бяха оправдани на първа и на втора инстанция. Магистратите и от спецсъда, и от апелативния спецсъд посочиха,че обвиненията са несъставомерни, подсъдимите не са виновни, защото няма извършено престъпление.

След първоинстанционното решение главният прокурор Иван Гешев обяви в туитър, че битката е загубена, но войната срещу олигархията продължава.

Всеки прокурор има вътрешни убеждения по дадено дело, коментира говорителката на главния прокурор Сийка Милева. И допусна възможността колегата ѝ да се е съгласил с мотивите на съдиите на двете съдебни инстанции, които оправдаха шестимата. 

А Трайчо Трайков, в момента кмет на столичния район “Средец”, коментира изхода на делото във фейсбук профила си. Там посочи, че от държавното обвинение “лъгаха, деляха на нула, за да им излязат сметките”, но не са се извинили. Гражданското дело по случая, заведено от антикорупционната комисия, продължава. “Тепърва ще трябва да се боря в съда за правото да разполагам с парите и имуществото си”, завърши публикацията си кметът. (24часа)

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

157 са новозаразени c CОVІD-19 – под 1% от тестваните

157 са новозаразени c CОVІD-19 – под 1% от тестваните

Илко Желязков

Санкционираният по "Магнитски" Илко Желязков е поискал да напусне

САШО ДИКОВ

Мистериозният списък 38, подсказан от Сашо Диков

Възрастни хора на опашка за пенсии пред пощата 
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Всеки сам ще може да смята реалната си държавна пенсия

Центрове по желание да поемат работата на джипито в почивните дни и когато е извън града

Центрове по желание да поемат работата на джипито в почивните дни и когато е извън града

Харалан Александров

Харалан Александров: Системните партии влизат във форма - изпитание за партиите на протеста

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber