ГЕРБ избра Томислав Дончев и Даниел Митов за зам.-председатели на партията (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9782843 ГЕРБ избра Томислав Дончев и Даниел Митов за зам.-председатели на партията (Видео) ГЕРБ избра Томислав Дончев и Даниел Митов за зам.-председатели на партията (Видео) www.24chasa.bg
Водещ на събранието е административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов.

ГЕРБ провежда национално събрание на партията. На него ще бъдат избрани заместник-председатели на партията и нови членове на изпълнителната и контролната комисии.

На делегатите ще бъдат предложени за гласуване и промени в Устава на ПП ГЕРБ.

Кметовете на София Йорданка Фандъкова и на Бургас Димитър Николов ще бъдат понижени в партийната йерархия на ГЕРБ на национално събрание на партията днес.

11,00 часа

Днешното национално събрание на ГЕРБ е първото, което се излъчва изцяло онлайн. То се провежда в НДК, но там са само висшите партийци на ГЕРБ - председателят Бойко Борисов, зам.-премиерът в оставка Томислав Дончев, столичният кмет Йорданка Фандъкова, зам.-председателката на парламента Цвета Караянчева, председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, кметът на Бургас Димитър Николов и др. С онлайн връзки с централите на партията из цялата страна участват останалите представители на партията. Събранието се излъчва онлайн на страницата на партията във фейсбук и не се допускат представители на медиите. Това се прави заради противоепидемичните мерки.

11,30 часа

ГЕРБ промени устава си, увеличи Изпълнителната си комисия

Събранието бе открито от административния секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов. Първата точка в дневния ред на събранието бе да се направят промени в устава на партията. Единодушно всички делегати увеличиха броя на Изпълнителната комисия. Освен председател и двама замове тя ще има още 12 членове, а не 8 както бе до сега. Освен това може с решение да определят териториални отговорници, които да спомагат за работата по регионите в страната. Заседанията на териториалните органи както и националните събрания вече ще могат да се провеждат онлайн, както днешното. До 26 април всяка една структура на партията е имала възможност за предложения за промени в устава, отбеляза Паунов.

11,35 часа

Борсов предложи Фандъкова и Димитър Николов да бъдат освободени от поста на зам. председатели на партията, ГЕРБ одобри

"На предишното заседание освободихме Цветанов. Изобщо не е такава хипотезата с кмета на София и Бургас. За времето, за което те управляват тези градове те направиха в пъти. Направиха толкова много, че няма да ми стигне времето да изброя всичко. Каква ми е логиката? Предстоят 2 много тежки месеца срещу много пари изправени срещу нас. Парите на олигархията. Направих недопустими грешки, които се отчитат като успехи от евроатлантическите ни партньори", така Борисов предсатви предложението си да дъбат осовбодени от поста на зам.-председатели на партията Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Само Бургас бламира Борисов и не одобри предложението, делегатите от София обаче подкрепиха Фандъкова да напусне поста.

"Не отива на зам.-председателя Фандъкова да отиде до Добрич или Сливен. Същото важи и за Митко Николов. Трябваше да го пращам във Видин, Ямбол, а това време той отсъства от работата си. Надявам се да не прочета за главие, че е свалено доверието от тях. Точно обратното, обичаме ги, уважаваме ги. Ако го имате това време, оттеглям предложението, но като кмет на столицата 5 г. знам какво е да имаш партийни ангажименти и кметски ангажименти", каза още председателят на партията.

"Цветанов бе лоялен, коректен и тогава стана председателн на ГЕРБ. Искам да им оставя тези 3 г. да работят повече за градовете си, да помагат повече на партийците и да сме пак заедно", добави председателят на ГЕРБ и шеговито изкоментира по-бавния процес по гласуване на делегатите с онлайн връзка: "Беше малко сръдкава работата в началото, но трябваше всичко това да мине, за дане се нарушава закона за политическите партии."

11,46 часа

Менда Стоянова, Красимир Велчев и Пламен Нунев вече не са членове на Изпълнителната комисия

"Красимир Велчев - една лоша дума не мога да кажа за него", каза Борисов и обясни, Велчев остава в партията, за да работи ГЕРБ да има обновление. За бившия председател на вътрешната комисия към парламента Пламен Нунев Борисов каза, че от Русе се е превърнал прекрасен град, но не пропусна да спомене, че ГЕРБ са загубили последните парламентарни избори. На вота на 4 април "Има такъв народ" изпревари по гласове ГЕРБ, макар и двете политически сили да получиха еднакъв брой депутатски места в 45-ия парламент.

Менда Стоянова не присъства на събранието, а причината била, че е на погребение на братовчедка, каза Борисов. "Тя бе един от темелите на финансите. И тя продължава да работи за партията, на нейно място ще влязат нови хора", добави лидерът на ГЕРБ. Той благодари на всички тях както и на Фандъкова и Николов за свършената работа.

11,55 часа

Десислава Танева, Александър Ненков, Емил Радев, Ирена Соколова, Андрей Новаков и Даниела Савеклиева вече не са членове на Контролната комисия на ГЕРБ. Тази комисия върши ролята на партиен съд и ролята й е да проверява сигнали за злоупотреби свързан с челнове на партията.

12,20 часа

Томислав Дончев и Даниел Митов са новите зам.-председатели на ГЕРБ

"Защо тях, а не други? Със сигурност има и други достойни, но с този избор ГЕРБ заема позицията си център дясно." Така Борисов представи предложените и одобрени от партията нови зам.-председатели на ГЕРБ. Той добави, че евроатлантическите партньори на България внимателно слушат какво се случва у нас. "С това си предложение искам да дам ясен знак накъде върви ГЕРБ и на кои хора искаме да приличаме", каза още Борисов.

Даниел Митов сам се представи като човек с 20 г. опит в политиката, който винаги е принадлежал на българската десница. "Че нямало ляво и дясно са политически лакардии. В момента, в който трябва да решиш проблем, правиш стъка. Има различни философии как се решават проблемите, а тези стъпки са леви, десни. Хората, които говораят, че нямало ляво и дясно, ще го разберат скоро", каза Митов.

През Европа се чертаят тежки геополитически разделения и ГЕРБ трябва да стои на ясни принципи. С номинацията в мое лице има ясна посока къде стои партия ГЕРБ и каква ще бъде нашата политика, добави още той.

С изказването си Митов отправи тежки критики към президента Румен Радев. Обясни, че държавният глава вчера е участвал на среща във формат Б9 - членки на НАТО от източния фланг. На срещата е приета критична за Русия декларация, но за нея от президенството не било съобщено нищо. "Искам да стане ясно, че той не само е скрил декларацията, но се опитва да играе игра с геополитическите позиции на програмата. Тя осъжда руските агресивни действия и военно присъствие в близост до НАТО. Президентът крие това", каза още Даниел Митов. Декларацията осъжда саботажа от руска страна, което става очевидно от експолозиите на складове в Чехия, добави той и изрази загриженост за поведението на Радев.

Защо президентът крие тази декларация? Какво започва да се случва с България? Надявам се, че и партията ще вземе отношение по тази тема, каза още Митов.

Премиерът в оставка се намеси с "превод на български". "Нищо странно, двуличието е прилично на тези хора. Едновременно флирт с Русия, едноверемно, когато Байдън говори по тази тема, нямаш мъжеството да вдигнеш юмрук и да кажеш: "Чакайте, не съм съгласен с тази декларация!", каза Борисов и добави: "Хайде с темата Навални стана месец и не сме чули позиция, може и година да стане."

Томислав Дончев пък отбеляза, че предложението му за зам.-председател е вид доверие, което носи и много отговорност. "Светът е динамичен, очакванията на хората се променят и ние трябва да бъдем на висотата да преследваме ценностите, които обществото иска."

"Много от политическите сили отглеждали радикални малцинства, които продължават да радикализират. ГЕРБ трябва да остане силата, която мисли за цялото общество. Технологията за разделяне на обществото няма да доведе до нужната политика. Трябва да сме силата, която да върне разговорите на ниво политчиеска прагматика. Политиката е да вземаш решение - да развиваш образование, икономика. Решения при нас се вземат след много спорове. Когато сме се критикували, репликата, която ни е давала кураж е: "Да, но все пак сме по-добри от другите". От тук нататък нашата задача трябва да е да бъдем по-добри от себе си", каза още Дончев.

12,34 часа

ГЕРБ избра за членове на Изпълнителната комисия Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев, Деница Сачева, Тодор Кръстев, Илтер Садъков, Вежди Рашидов и Костадин Ангелов

12,42 часа

Партията подмени Контролната комисия като избра предложените от Борисов нови членове - Михаела Крумова,  Александър Иванов, Бранимир Георгиев, Любомир Перчинков, Галя Желязкова, Полин Гълабова

ГЕРБ избра Томислав Дончев и Даниел Митов за зам.-председатели на партията (Видео)

ГЕРБ избра Томислав Дончев и Даниел Митов за зам.-председатели на партията (Видео)

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

54 са новозаразените с COVID-19

54 са новозаразените с COVID-19

БОЙКО РАШКОВ

Рашков отговори на Борисов: Щурмът на простащината започна

Снимки Фейсбук/Stanislava Armoutlieva

Саня Армутлиева се сбогува отново с любима преподавателка

Служебният министър на отбраната Георги Панайотов. Снимка МО

Черната кутия на падналия МиГ-29 още не е изпратена в Русия

Последната официална снимка на Тодор Живков като генерален секретар на БКП и държавен глава на НР България

Фамилията Живкови управлява България почти половин век

Десислава Атанасова. Кадър Нова тв

Десислава Атанасова: Ще бъдем, освен конструктивна, и подготвена опозиция

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber