Златно порше с габровски номер вдигнато в Германия – заслепявало други шофьори

https://www.24chasa.bg/novini/article/9781859 Златно порше с габровски номер вдигнато в Германия – заслепявало други шофьори Златно порше с габровски номер вдигнато в Германия – заслепявало други шофьори www.24chasa.bg
Колата преди и след промяната 
СНИМКА: “АСТРА ФОЛИО”
Колата преди и след промяната СНИМКА: “АСТРА ФОЛИО”

Облепено е във Варна

Било оставено на паркинг в Дрезден и пречело на собствениците на жилищната сграда

Българско порше модел “Панамера турбо”, облепено със златно фолио, беше вдигнато от полицията в Дрезден на 30 април. Причината е, че било оставено на паркинг на жилищна сграда и пречело на собствениците. Заради фолиото е възможно колата да бъде спряна от движение.

До куриозния случай се стигнало именно заради паркирането. Автомобилът бил оставен на забраненото място през април. След като не могли да открият собственика, немските власти вдигнали колата на 30 април, става ясно от публикации в немски сайтове, сред които и “Билд”.

Превозното средство се намира на съхранение в полицията, пишат на 3 май медиите в Германия. Там се изследва безопасността на колата - най-вече златното фолио. “Освен това на колата са правени и няколко други промени”, каза говорителят на полицията Уве Хофман пред “Билд”.

Експертът по пътно право проф. Д-р Дитер Мюлер от Саксонския полицейски колеж обяснява: “Отразяващото фолио може да заслепи други шофьори. Това означава, че може да се отнеме разрешението за движение и превозното средство трябва също да бъде спряно от движение.” Според други дописки на 4 май собственикът си е взел колата и ще плати четирицифрена сума.

“24 часа” успя да открие къде е слагано фолиото на поршето, чийто фабричен цвят е черен гланс. Колата е била тунингована във варненската фирма “Астра фолио”. Облепена е през септември м.г., обясни собственика на компанията Иван Пенчев.

“Става дума за същия автомобил”, посочи Пенчев, но запази в тайна кой е собственикът му. Подобно облепяне струва между 5 и 8 хил. лв, като цената се определя от големината на автомобила и трудността, посочи той.

И обясни, че е познал поршето по специфични детайли като джантите например. Не е успял обаче да разговаря със собственика.

От снимките във фейсбук страницата на компанията има кадри и на колата преди облепянето. Тя е в черно, регистрационният номер е замъглен. Вижда се обаче, че табелата е габровска - започва с ЕВ, което е кодът на разположения на р. Янтра град.

И докато за Германия може и да се окаже, че фолиото е забранено, то в България е позволено, но само ако основна част на колата е оставена в цвета, описан в талона. При поршето е точно така - таванът не е фолиран. А причината подобен тунинг да не се вписва в талона е, че при евентуална катастрофа лепенките биха могли да се свалят бързо, обясниха полицаи.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

"24 часа" на 15 юни - вижте първите страници през годините

"24 часа" на 15 юни - вижте първите страници през годините

157 са новозаразени c CОVІD-19 – под 1% от тестваните

157 са новозаразени c CОVІD-19 – под 1% от тестваните

Илко Желязков

Санкционираният по "Магнитски" Илко Желязков е поискал да напусне

САШО ДИКОВ

Мистериозният списък 38, подсказан от Сашо Диков

Възрастни хора на опашка за пенсии пред пощата 
СНИМКА: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Всеки сам ще може да смята реалната си държавна пенсия

АМ „Тракия“

Катастрофа на "Тракия"

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber