Георг Георгиев: Парламентът не произведе закони, а отне права на хората

https://www.24chasa.bg/novini/article/9773134 Георг Георгиев: Парламентът не произведе закони, а отне права на хората Георг Георгиев: Парламентът не произведе закони, а отне права на хората www.24chasa.bg
ГЕОРГ ГЕОРГИЕВ
ГЕОРГ ГЕОРГИЕВ

Парламент, който започна с антизаконодателство. През времето му са внесени 2 жалби до конституционния съд след взетите си законодателни решения. Така Георг Георгиев от ГЕРБ коментира края на 45-ия парламент.

"Партиите влязоха с едничката цел лични политически, партийни и корпоративни интереси, ако се концентрираме върху изкането на ДБ да се закрие специализираната съдебна власт. Това в момент на предизборна кампания буди много въпроси", заяви Георгиев.

"Не само, че не произведене нищо за хората, той дори отне права", каза още Георгиев и посочи, че партии, които направиха заявка за управление, няма да управляват, защото нямат мнозинство. "Такива партии не можаха дори да изкарат кандидатури за ръководните органи, за председател на ЦИК. Дори една от партиите каза, че няма готов юрист за това. Лъсна, че тези хора не са подготвени за управлението на държавата", допълни още той.

Той посочи, че европейските институции са в основата за създаването на специализираните структури на правосъдието. През 2009 г. именно по препоръка на ЕК с докладите за сътрудничество и проверка бе дадено на България да установи в своята правна система съществуването на специализирани структури, добави депутатът от ГЕРБ.

"В момента предложението идва в абсолютен разрез с препоръката. Как така тези доклади до вчера бяха всичко за вас, а днес не значат нищо", коментира той предложението на ДБ да бъде закрита специализираното правосъдие.

"Независимостта на съдебната система е потвърдена многократно. Това, че някои вижда застрашен свой клиент, не значи, че няма разделение на властите. Колеги отказват да кажат по какви дела работят и дали премахването на антикорупционната комисия няма да обслужи техни клиенти", обясни Георгиев.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

БОРИСЛАВ САНДОВ

Сандов: Абсурдно е да разбираме за кандидат премиера при връчването на мандата

Арман Бабикян. Кадър bTV

Арман Бабикян: Иска ми се да вярвам, че първият мандат ще се реализира

ПРОФ. ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ

Проф. Огнян Герджиков: Очаквам да има редовен кабинет, който да изкара поне година

Тошко Йорданов. Кадър Нова тв

Тошко Йорданов: Ако Николов стане премиер, няма да берем срам в ЕС

Филип Станев в студиото на "Денят започва с Георги Любенов". Кадър БНТ.

Филип Станев: Не бе никакъв сценарий, как да оттеглим Петър Илиев, като не сме го номинирали

Вижте актуалната обстановка по пътищата на страната

Вижте актуалната обстановка по пътищата на страната

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber