Месец за насърчаване на потреблението в Китай

https://www.24chasa.bg/novini/article/9769505 Месец за насърчаване на потреблението в Китай Месец за насърчаване на потреблението в Китай www.24chasa.bg
Месец за насърчаване на потреблението в Китай

Дойде месецът за насърчаване на потреблението в цялата страна! Министерството на търговията и местните власти заедно избраха месец май, с цел активизиране по-големия потенциал на потреблението в рамките на Китай, благодарение на ефективните мерки за контрол на епидемията и продължителното възстановяване на икономиката, съобщава Радио Китай

През целия месец ще се организират редица мероприятия като „Онлайн шопинг празник“, „Фестивал на китайската храна“, „Карнавал на традиционните китайски марки“, „Първия панаир на международните потребителски стоки“ и др., в които ще участват и няколко представители от Министерството на търговията.

Повече отстъпки за потребителите

Това е съвместно мероприятие, което ще се проведе в рамките на цялата страна. То има за цел разширяване на вътрешното потребление и се организира за десети пореден път.

Директорът на отдела за стимулиране на потреблението към министерството, Джу Сяолян, заяви, че тазгодишното мероприятие се отличава с нови услуги, празнична атмосфера, интеграцията на повече ведомства, нови технологии и по-големи отстъпки за потребителите.

Поощряват се местните власти и компании да излязат с повече отстъпки, да пуснат ваучери, да дадат дотации при купуване на автомобили и домашни електроуреди, както и се насърчават електронните платформи и логистичните компании да предложат различни мерки за кампанията.

Същевременно да се изискват бизнесмени да контролират качеството, за да гарантират правата на потребителите и се поощряват доставките без достъп и връщането на стоки без причина.

Онлайн празник с по-известни марки и по-качествени продукти: Покана на страните по Пътя на коприната

Настоящият празник е третият с по-голямо участие на местните предприятия, по-добри услуги и повече чужди страни.

Директорът на отдел „Електронен бизнес“ към Министерството на търговията Циен Фанли ни каза, че през тази година са избрани внимателно повече от 260 компании, свързани с облекла, хранителни продукти, електронни продукти, автомобили, както и туризъм, пътувания, ремонти и други услуги за живота.

По-особеното тази година е, че Министерството на търговията е поканило 20 страни от маршрута по Пътя на коприната да се включат в мероприятията. Посланиците им ще представят специфични стоки и туристически ресурси.

Фестивал на китайската храна: Гласуване за популярни ястия

Темата на настоящия фестивал е „Наслади се на китайската кухня“. Той започна от април и ще продължи до края на годината.

Директорът на отдел „Търговия с услуги“ Чън Чундзян представи, че по време на фестивала ще се организират редица мероприятия като „Специалитети от околия Ша“, Международния фестивал на храната в Гуанджоу, Фестивала на храната и туризма в Чънду и други общо 31.

Освен това ще бъде представена книгата „Сборник на китайската храна“, която ще излезе на Международния панаир за хранителни стоки през септември в гр. Чанша. На панаира активно ще се насърчат новите концепции за предотвратяване разхищението на храна, както зеленото и безопасно потребление.

Карнавал на традиционните китайски марки: 25 онлайн и офлайн национални и сто местни мероприятия

Директорът на отдел „Логистика и развитие“ Лиу Дъчън заяви, че карнавалът ще се фокусира върху традиционните празници и важните мероприятия и изложения, като бъде представени 25 национални и над сто регионални дейности.

Той добави, че карнавалът ще е тясно свързан с традиционните китайски празници като Фестивала на драконовите лодки и Средата на есента, както и тематични дни и важни международни изложения. Ще са поставени специални щандове по пешеходни улици, търговски центрове и супермаркети, както и в електронни платформи.

Церемонията по старта на карнавала ще се проведе на 12 май в пешеходната улица Пейдзинлу в Гуанджоу. По време на мероприятието ще се проведат дискусии между учени и наложили се през годините компании, използвайки големите данни да им помогнат да опознаят потребителските тенденции и разработката на нови продукти.

Първото международно изложение за потребителски стоки: С участието на 1319 чуждестранни марки

Първото международно изложение за потребителски стоки ще се проведе от 7 до 10 май в Хайкоу, островната провинция Хайнан. По думите на директора на отдел „Стимулиране на потреблението“ към Министерството на търговията Джу Сяолян, към момента подготовката върви добре.

Съобщено бе, че в международната изложбена зона ще участват 648 компании с 1319 марки. А китайските компании са повече от 800.

По последни данни, на изложението компании от Швейцария, Франция, Япония, САЩ и Великобритания ще проведат над 70 мероприятия, на които ще представят десетки нови продукти, в това число облекло, чанти, козметика, хранителни продукти, напитки, бижута и диаманти. А в страната Шанхай, Фудзиен, Гуандун и Тибет също ще проведат подобни мероприятия.

В момента съответните ведомства изработват политика за освобождаване от данъци на чуждестранните стоки на изложението. Всички продукти, които отговарят на условията, ще бъдат освободени от мита.

На 25 април на пресконференция, посветена на месеца на потреблението, говорителят на Министерството на търговията Гао Фън посочи, че от тази година насам потребителският пазар в страната продължава да се възстановява, започнало от втората половина на миналата година. За да се активизира пазарната жизненост, освободи потребителския потенциал за по-нататъшното възстановяване на пазара, Министерството и съответните ведомства и местните власти заедно решиха да организират потребителската кампания в рамките на цялата страна.

За новите точки на растеж в потреблението, старши изследователят към Финансовия институт на компания Сунин Ифу счита, че новите потребителски сектори като онлайн продаванията на живо, груповите онлайн поръчки, онлайн клипчетата, образованието, здравните консултации и дистанционна работа са движещата сила за увеличението. Освен това, безмитното и качествено потребление и транснационалният електронен бизнес също са важни фактори за разрастването на сектора.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Обектив Китай

Радио Китай: Вашингтон трябва да отговори за произхода на COVID-19

Радио Китай: Вашингтон трябва да отговори за произхода на COVID-19

Продължава подготовката за зимните игри в Пекин през 2022 г.

Продължава подготовката за зимните игри в Пекин през 2022 г.

Гуанджоу предлага на гражданите безплатна здравна стая на самообслужване

Гуанджоу предлага на гражданите безплатна здравна стая на самообслужване

Тайконавтите разполагат с бърза и чиста "космическа мрежа"

Тайконавтите разполагат с бърза и чиста "космическа мрежа"

Армин Лашет СНИМКА: РОЙТЕРС

Армин Лашет: Не можем да водим студена война с Китай

Уан Пейю: Искам да накарам повече хора да се докоснат до красотата на Пекинската опера

Уан Пейю: Искам да накарам повече хора да се докоснат до красотата на Пекинската опера

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber