Малолетните и непълнолетни престъпници в Добричко най-често крадат с взлом

https://www.24chasa.bg/novini/article/9755483 Малолетните и непълнолетни престъпници в Добричко най-често крадат с взлом Малолетните и непълнолетни престъпници в Добричко най-често крадат с взлом www.24chasa.bg
СНИМКА: Архив
СНИМКА: Архив

208 малолетни и непълнолетни лица са водени на отчет в детските педагогически стаи в област Добрич за извършени от тях противообществени прояви и престъпления през м.г., което е с 1.9% по-малко в сравнение с 2019 г. От тях момчетата са 176, а момичетата – 32 - съобщават от отдел "Статистически изследвания" - Добрич към Териториално статистическо бюро - Североизток. Сред водените на отчет учащите са 63.5%. В криминогенна среда живеят 93 малолетни и непълнолетни, или 44.7%.

Коефициентът на водените на отчет в детските педагогически стаи малолетни и непълнолетни лица през 2020 г. в област Добрич е 1188 на 100 000. души от средногодишното населението на възраст 8 - 17 години в областта.

В структурата на противообществените прояви по видове най-голям е делът на преминалите през Детските педагогически стаи за прояви на насилие и агресия - 25 малолетни и непълнолетни (20.5%), повреждане на обществена или частна собственост - 19 лица (15.6%), тормоз - 15 малолетни и непълнолетни (12.3%), непристойно и хулиганско поведение на обществено място - 11 лица (9.0%), бягство от дома , от специализирана институция или от социална услуга от резидентен тип - 10 лица, или 8.2%.

През 2020 г. броят на малолетните и непълнолетните лица, преминали през Детските педагогически стаи за извършени престъпления, е 98. Кражбите на имущество са най-разпространените престъпления, извършвани от лицата на възраст 8 - 17 години. Извършители на кражби са 51 лица, или 52.0% от всички малолетни и непълнолетни. Най-висок е делът на извършителите на взломни кражби - 17.6% (9 лица). 12 лица (12.2%) са регистрирани за унищожаване и повреждане на имущество.

През 2020 г. пострадали от престъпления в област Добрич са 16 деца, от които 15 са момичета. Най-голям е броят и относителният дял на малолетните и непълнолетните, пострадали от блудство - 5 лица, и на пострадалите от детска порнография - 3 лица.

Местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните са образували 108 възпитателни дела. От тях 74 са образувани по предложение на органите на прокуратурата. Броят на решените дела през годината е 103, като в срок до един месец са решени 70 дела, или 68.0%.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Арестуваха възрастна жена в столичното метро - държала се непристойно (Видео)

Арестуваха възрастна жена в столичното метро - държала се непристойно (Видео)

Пипнаха младежи с дрога в двора на фирма във Велико Търново

Пипнаха младежи с дрога в двора на фирма във Велико Търново

Полицай е пострадал при потушаване на пиянска свада в Стражица

Полицай е пострадал при потушаване на пиянска свада в Стражица

След изстрелите управляваният от Калин фолксваген се забива в контейнер.

Психарят, застрелял с 5 куршума от засада съсед, се заяждал с хората и ги гонел с нож

Василка Костова в СГС

Оставиха в ареста бабата, задържана за удушаването на болното си внуче

Осъдиха условно трима за грабеж в зaведение на прохода Петрохан

Осъдиха условно трима за грабеж в зaведение на прохода Петрохан

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber