Нинова: Еуфорията от анти-ГЕРБ фронта спихна бързо

https://www.24chasa.bg/novini/article/9713530 Нинова: Еуфорията от анти-ГЕРБ фронта спихна бързо Нинова: Еуфорията от анти-ГЕРБ фронта спихна бързо www.24chasa.bg
Нинова на парламентарната трибуна. Снимка БСП
Нинова на парламентарната трибуна. Снимка БСП

“Започна се. Еуфорията от вчерашната ситуация за голям анти-ГЕРБ фронт започна да спихва. Видяхте ли какво стана днес? Не пожелаха ревизия за последните 10 г. Вие няма за какво да се радвате. Вие си отивате”.

С тези думи се обърна лидерът на социалистите Корнелия към депутатите в залата, след като предложението на БСП да се наложи мораториум на сегашното правителство до съставяне на ново и то да не сключва договори за концесии.

Предложението бе направено от Нинова при разискванията за създаване на комисия за проверка на изхарчените от Министерския съвет пари през последните 10 г. То обаче бе отхвърлено от депутатите като “за” него гласуваха само ГЕРБ и БСП.

“Въпросът е друг - същите тези партии не подкрепиха предложенията на БСП за мораториум върху действията на правителството на Борисов? Защо? Нашата задача се оказа най-лесна и най-ясна, защото в политиката е най-важно да си принципен и каквото кажеш преди избори, да го изпълняваш и след избори. Ние сме “за” ревизия на правителството на Борисов. Бяхме за това и сега сме. Това е принципна партия”, каза Нинова.

”Казахме, че подкрепяме предложението за мораториум, но не сега и веднага. Това може само вкъщи. Няма как в предложение за временна комисия да вмъквате идея за мораториум. Казахте, че предлагате и втори вариант, който щял да бъде другата седмица. Явно всички ние сме за втория вариант”, отвърна ѝ Йордан Цонев. По-рано, когато Нинова внесе предложението тя обяви, че ако то не се приеме сега, БСП ще го внесе другата седмица в Закона за публичните финанси.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Осем нови заместник-министри са назначени 
в три министерства

Осем нови заместник-министри са назначени в три министерства

Мая Петрова СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Съпругата на стрелеца от метрото: С мъжа ми никой не е имал проблеми

СНИМКА: pixabay

Има опасност от наводнения във водосборите на Искър, Марица и Места

СНИМКА: Архив

Вижте какво е състоянието на пътищата тази вечер

СНИМКА: pixabay

Повечето вузове ще имат кандидат-студентски изпити присъствено

СНИМКА: Архив

Пътна полиция провежда традиционната си кампания "Абитуриенти"

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber