Иво Сиромахов: Човек харесва мажоритарната система, докато влезе в парламента

https://www.24chasa.bg/novini/article/9712709 Иво Сиромахов: Човек харесва мажоритарната система, докато влезе в парламента Иво Сиромахов: Човек харесва мажоритарната система, докато влезе в парламента www.24chasa.bg
Иво Сиромахов
Иво Сиромахов

"Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента." Този пост във фейсбук на Иво Сиромахов, сценарист в "Шоуто на Слави", стана изключително споделян и коментиран в социалната мрежа.

Дамян Попов например пише под поста му: И аз не разбрах Тошко Йорданов... Искаха, искаха мажоритарна система. Влязоха в парламента, имат и подкрепа за тази идея от другите партии и изведнъж се отметнаха. Искат промяна в политическата система, но не искат да поемат отговорността, създавайки кабинет. Абсурдно е. Странно ми е, че едва ли не се кара на колегите си, така сякаш те не са избрани от българския народ... Един, който непрекъснато ни се кара вече ни стига!

Иво Сиромахов добавя в дискусията под поста: Няма никакво значение кой е за и кой е против. Народът вече се произнесе.

От думите на Тошко Йорданов, зам-шеф на "Има такъв народ", в програмното му слово в парламента вчера стана ясно, че мажоритарните избори не са сред приоритетите на партията. А през 2016 г. тъкмо "Шоуто на Слави" инициира референдум, на който 2,5 милиона гласуваха за промяна на избирателната система към мажоритарна.

По-късно Тошко Йорданов каза, че партията не се отказва от мажоритарен вот, а само го отлага. А Слави Трифонов написа във фейсбук, че "при един сигурен, спокоен и уверен Парламент веднага ще се случи това, заради което въобще беше създадена партия “Има такъв народ”, а именно - въвеждане на мажоритарна избирателна система.
Всичко по реда си."

За разлика от други сценаристи в "Шоуто на Слави" Иво Сиромахов не се отдаде на партийна работа и не влезе в депутатските листи на "Има такъв народ".

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Осем нови заместник-министри са назначени 
в три министерства

Осем нови заместник-министри са назначени в три министерства

Мая Петрова СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Съпругата на стрелеца от метрото: С мъжа ми никой не е имал проблеми

СНИМКА: pixabay

Има опасност от наводнения във водосборите на Искър, Марица и Места

СНИМКА: Архив

Вижте какво е състоянието на пътищата тази вечер

СНИМКА: pixabay

Повечето вузове ще имат кандидат-студентски изпити присъствено

СНИМКА: Архив

Пътна полиция провежда традиционната си кампания "Абитуриенти"

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber