“Има такъв народ” ще правят нов щаб със здравни професионалисти, ако съставят кабинет

https://www.24chasa.bg/novini/article/9712363 “Има такъв народ” ще правят нов щаб със здравни професионалисти, ако съставят кабинет “Има такъв народ” ще правят нов щаб със здравни професионалисти, ако съставят кабинет www.24chasa.bg
Станислав Балабанов

Сн. Телевизия 7/8
Станислав Балабанов Сн. Телевизия 7/8

Нов Национален оперативен щаб (НОЩ) с професионалисти ще направят “Има такъв народ”, ако те са тези, които ще съставят правителство. Това стана ясно от изказване на депутата от ИТН Станислав Балабанов пред журналисти в кулоарите на парламента.
“Пандемия има и ние никога не сме го крили. Както знаете действията на Националния оперативен щаб бяха нелогични на база и на политическите решения. Коремен хирург ли трябва да е начело на нещо, което е свързано с вирус? Нямам против неговите професионални качества. Този щаб трябваше да е от професионалисти, а не хора, които изпълняват политически поръчки.
Ние предлагаме, когато и ако имаме възможност да управляваме, ще има нов щаб с истински професионалисти”, каза Балабанов.
“Правителството в оставка трябва да продължи да работи. В момента имаме медицинска криза и управлението ѝ изисква да имаме ефективни органи, които да управляват този процес”, категоричен бе пък пулмологът и депутат от “Демократична България” Александър Симидчиев.
“В последната една година никога не съм си позволявал да критикувам щаба, макар да не съм съгласен с някои от нещата. Ние сме на челно място по брой заразени и по смъртност, но и на последно по брой ваксинирани. Трябва да управляваме тази криза ефективно”, каза той. Симидчиев обясни, че за да се направи нов щаб първо те трябва да са в изпълнителната власт и да разполагат с всички данни, за да може да работят ефективно.
В щаба трябва да има хора с висок професионализъм и смелост, които да отстояват здравните принципи, категорична бе пък шефката на депутатите от “Изправи се! Мутри вън” Мая Манолова. Тя обаче не видяла такова поведение в НОЩ.
„Премиерът разформира здравния орган за управление на кризата, за да отмъсти на българите“, категорична бе Манолова. Тя също щяла да настоява за създаване на нов такъв орган от здравни професионалисти.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Въпроси и отговори за COVID-19

Станислав Балабанов

Сн. Телевизия 7/8

“Има такъв народ” ще правят нов щаб със здравни професионалисти, ако съставят кабинет

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber