Марияна Николова: Хърватия подкрепя дигиталния зелен сертификат за пътуване

https://www.24chasa.bg/novini/article/9710814 Марияна Николова: Хърватия подкрепя дигиталния зелен сертификат за пътуване Марияна Николова: Хърватия подкрепя дигиталния зелен сертификат за пътуване www.24chasa.bg
Марияна Николова: Хърватия подкрепя дигиталния зелен сертификат за пътуване

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе работна среща с Н. Пр. Ясна Огняновац, посланик на Хърватия в България. В последно време работим изключително интензивно за неутрализиране на негативните ефекти от пандемията от COVID-19 и аз искам да Ви поздравя за успешно проведеното Ваше председателство, което се случи точно в началото на тази глобална криза в Европа, заяви вицепремиерът. И допълни, че имаме установено взаимодействие в областта на икономиката и туризма на всички равнища, което е важен пример и фактор за стабилността в региона.

С подписания Меморандум за сътрудничество по време на моето посещение през есента на миналата година в Загреб очертахме актуалните сфери на взаимодействие в туризма, посочи министър Николова. По думите й една от най-значимите платформи, в които работим заедно, е Световната организация по туризъм, където предстои да бъде определен новият състав на Изпълнителния съвет за периода 2021 – 2025 година. Тя посочи още, че страните, които са подали своите кандидатури, несъмнено притежават необходимата експертиза, ресурси и успешни практики за изпълнение на политиките в сектора и на локално, и на глобално ниво, съобщиха от министерството на туризма.

Сигурна съм, че и България, и Хърватия имат какво да научат една от друга, а Световната организация по туризъм е най-значимата глобална институция в сектора и аз изразявам надежда, че както сме заедно на Балканите, така и заедно ще намерим място в състава на Изпълнителния съвет, подчерта още вицепремиерът.

Има възможност и двете страни да станат членове на този съвет и заявявам готовност за подкрепа, посочи Н. Пр. Ясна Огняновац. Тя информира още, че Хърватия подкрепя идеята за въвеждането на дигитален зелен сертификат за пътувания.

Посланикът коментира, че двете страни трябва да поддържат контакт и да си сътрудничат на най-високо ниво, както и да работим съвместно за привличане на туристи в държавите ни. И уточни още, че полетът между София и Загреб е само 50 минути, което ще позволи по-добра обмяна и свързаност.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Коронавирус

Епидемията у нас се топи. За седмица 44% по-малко болни, жертвите с 25% надолу (Графики)

Епидемията у нас се топи. За седмица 44% по-малко болни, жертвите с 25% надолу (Графики)

545 нови случаи на COVID у нас - 9,5% от тестваните, 594 излекувани (Инфографики)

545 нови случаи на COVID у нас - 9,5% от тестваните, 594 излекувани (Инфографики)

Италианският остров Капрая

Италия започва да ваксинира жителите на малките острови

пътуванията до Чешката република са възможни само в неотложни случаи, като работа, важни семейни събирания, посещения в медицински или социални заведения и др.

Чехия отваря магазините и детските градини от 10 май

Медик се грижи за пациенти с коронавирус в COVID отделение в Полша.
СНИМКА: Ройтерс

Първи три случая на бразилския щам на коронавируса в Полша

Американският президент Джо Байдън СНИМКА: Ройтерс

Швейцария: Отказът на САЩ от патенти на ваксините оставя много въпроси открити

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber