Дончев: Следващият кабинет ще решава за плана за въстановяване (Обновена)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9704669 Дончев: Следващият кабинет ще решава за плана за въстановяване (Обновена) Дончев: Следващият кабинет ще решава за плана за въстановяване (Обновена) www.24chasa.bg
Томислав Дончев. Кадър БНТ
Томислав Дончев. Кадър БНТ

"Непоследствената задача е завършването на плана за възстановяване и устойчивост, което трябва да се случи в следващите 2 седмици. Този план се подготвя от лятото на миналата година, когато бяха първите анонси, че ще има специален пакет за подкрепа на европейските икономики за излизане от кризата и ускоряване на икономическото развитие. Организирахме серия от публични консултации по сектори със заинтересованите страни, получихме 90-100 предложения. Планът мина през различни версии. Следващото правителство ще разполага с един завършен план, негова воля е да прецени дали да го внесе в този вид, да прави ревизия в него, да го доработва, или да прави нов план".

Това каза вицепремиерът Томислав Дончев в тв предаването "Още от деня" по БНТ. Той отклони за следващите дни въпроса кой ще предложи ГЕРБ за следващ министър председател. "Не ме карайте да анонсирам всичките ни действия за месец напред. Имената ще ги научите съвсем скоро. Може да се очаква приемственост и обновяване в новия кабинет. Подкрепа към нас в парламента би била изненада, но наред с това ние носим отговорност съм всички, които са гласували за нас", допълни той.

"Не намирам въпроса къде ще заседава следващото Народно събрание за толкова драматичен. Вероятно има символно значение - едната сграда е историческа, другата - доста по-практична", каза още той.

"Преди всичко е важно България да има компетентно правителство от хора с политически замах, опит, експертиза, с ясна парламентарна подкрепа. За да има такъв кабинет е редно да му дадем стартова подкрепа", заяви Дончев по повод евентуална подкрепа на ГЕРБ за правителство на "Има такъв народ".

"Редно е за предложим председател на Народното събрание,не мога да коментирам имена, завъртели се в пресата", сподели той.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

София на пето място по ниски цени на тока

София на пето място по ниски цени на тока

Тази година не имало опашки в офисите на НАП, защото над 85% от данъчните декларации да подадени онлайн.

НАП с рекорд – събрала 8,8 млрд. лв. за 4 месеца

Земеделската земя се е увеличила с 9 на сто за десет години

Земеделската земя се е увеличила с 9 на сто за десет години

Месец за насърчаване на потреблението в Китай

Месец за насърчаване на потреблението в Китай

Рачникът представлява речни раци, сварени с перлен ориз и запечени на фурна.

9 традиционни менюта ще привличат чужденците

Летище Варна очаква 14 000 полета.

СНИМКА: МАРИЯНА БОЙКОВА

Слух, че пак няма да има руски туристи в България това лято

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber