Български ученик ще учи в Харвард с пълна стипендия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9702687 Български ученик ще учи в Харвард с пълна стипендия Български ученик ще учи в Харвард с пълна стипендия www.24chasa.bg
Георги Иванов КАДЪР: NOVA
Георги Иванов КАДЪР: NOVA

От тази есен ученик от Софийската математическа гимназия ще учи в Харвардския университет с пълна стипендия. По думите му успехът е резултат от много труд и усилия, положени не само от него, но и от неговото семейство, учители и наставници.

„Участвам в програма да обучение на по-млади ученици. Тази дейност беше финансирана от Американското посолство. Тя се фокусира върху преподаването на наука на над 700 деца”, разказа пред NOVA Георги Иванов. И добави, че след като завърши, ще се върне в България.

От американското посолство също се похвалиха с успеха на Георги: България има талант! Поздравяваме Георги Иванов, ученик от Софийската математическа гимназия, който ще учи в Харвардския университет от тази есен. По собствените му думи този успех е резултат от години упорит труд и усилия, положени не само от него, но и от неговото семейство, приятели, учители и наставници. Когато не се състезава в турнири по физика и не провежда научни изследвания, Георги преподава природни науки на 700 ученици от различни краища на България като доброволец по проект, иницииран от американеца Луис Ломели и подкрепен от посолството на САЩ. „Един от най-въздействащите уроци, които научих, е значението на менторството“, казва Георги. „Да преподавам на всички тези млади хора ми донесе най-голямата радост. До момента аз имах ментори. С преподаването успях да върна жеста, като аз самият стана ментор на други и вдъхновя родители, учители, директори и ученици да възприемат и подкрепят менторските дейности като ключови за бъдещето на образователна система в България." Георги казва, че се надява да продължи да учи физика и в крайна сметка да допринесе за своята общност чрез наука и иновации.

България има талант! Поздравяваме Георги Иванов, ученик от Софийската математическа гимназия, който ще учи в Харвардския...

Posted by U.S. Embassy Sofia on Monday, April 12, 2021
Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Осем нови заместник-министри са назначени 
в три министерства

Осем нови заместник-министри са назначени в три министерства

Мая Петрова СНИМКА: БИ ТИ ВИ

Съпругата на стрелеца от метрото: С мъжа ми никой не е имал проблеми

СНИМКА: pixabay

Има опасност от наводнения във водосборите на Искър, Марица и Места

СНИМКА: Архив

Вижте какво е състоянието на пътищата тази вечер

СНИМКА: pixabay

Повечето вузове ще имат кандидат-студентски изпити присъствено

СНИМКА: Архив

Пътна полиция провежда традиционната си кампания "Абитуриенти"

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber