Азиатският форум Боао помага на страните от Азия и света за консенсус по развитието

https://www.24chasa.bg/novini/article/9699767 Азиатският форум Боао помага на страните от Азия и света за консенсус по развитието Азиатският форум Боао помага на страните от Азия и света за консенсус по развитието www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай
СНИМКА: Радио Китай

Изминаха 20 години от основаването на Азиатския форум Боао. За това време мащабът и влиянието му се разширяваха непрекъснато и днес той вече е важна платформа за постигане на консенсус и за насърчаване на регионалната икономическа интеграция в Азия, както и за стимулиране на общото развитие и решаване на азиатските и глобални проблеми, предава радио Китай.

Форумът Боао е неофициална международна организация с нестопанска цел, провежда се редовно с фиксирано местоположение с централа в град Боао, провинция Хайнан.

Първоначалната цел на форума бе икономическата интеграция в Азия. Бившият японски министър-председател Ясуо Фукуда, който беше председател на форума, каза, че икономическата интеграция в Азия е основният приоритет на платформата. В него участват учени и политици от различни страни, които работят за формирането на проекти за разрешаване на съответните проблеми.

Всяка година темите на форума са тясно свързани с глобалните горещи точки. Резултатите от него се признават и оценяват високо от страните от Азия и от целия свят. Лун Юнту, член на Международния консултативен комитет към Форума Боао и бивш генерален секретар на форума каза: „Чрез форума Боао Китай се опитва да изнесе своя глас, с цел светът да се запознае с него и страната да се интегрира със света“.

Темата на тазгодишната конференция, която ще се проведе в неделя, включва „глобалното управление“, „промените в света“, „разбиране на Китай“, „Един пояс, един път“ и други.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Обектив Китай

СНИМКА: Радио Китай

„Икономист“: Западните държави няма да успеят да ограничат развитието на Китай

СНИМКА: Радио Китай

Питър Уолкър: Американските медии не искат да кажат истината за Китай

СНИМКИ: Радио Китай

Космосът в обектива

СНИМКА: Радио Китай

Китай и ЦИЕ ще стартират механизъм за диалог за сътрудничеството в сферата на електронната търговия

СНИМКА: Радио Китай

Гр. Нинбо ще бъде домакин на второто изложение „Китай-ЦИЕ“

СНИМКА: Радио Китай

„Синовак“ може да е готов с актуализирана ваксина срещу COVID-19 за около два месеца

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber