Тома Биков: Ако не съберем подкрепа, настояваме да знаем кой ще носи отговорността

https://www.24chasa.bg/novini/article/9698619 Тома Биков: Ако не съберем подкрепа, настояваме да знаем кой ще носи отговорността Тома Биков: Ако не съберем подкрепа, настояваме да знаем кой ще носи отговорността www.24chasa.bg
ТОМА БИКОВ
ТОМА БИКОВ

Ако не съберем подкрепа в парламента, настояваме да знаем кой ще носи отговорността, ако България изпадне в хаос и безвластие в една толкова сложна ситуация. Ще търсим тази отговорност със сигурност.

Това каза избраният за народен представител от Коалиция ГЕРБ-СДС Тома Биков пред Би Ти Ви.

Той коментира и казаното от премиера Борисов, че е готов да даде 10 дежурни депутати, които да подкрепят лидера на „Има такъв народ“ Слави Трифонов в съставянето на кабинет: „Това е образ и политически знак, с който премиерът показва, че е готов да бъде конструктивен в тази ситуация. Готови сме да подкрепяме политики. Готови сме ако едно евентуално правителство предложено с втори или трети мандат след нас и се нуждае от тези гласове, да го подкрепи. Ако не успеем да направим правителство с първия мандат, ще бъдем в опозиция. Това е съвсем логично.

Смятам, че е логично ГЕРБ да положи всички усилия да направи правителство с първия мандат, защото е първа политическа сила. След това втората политическа сила с г-н Станислав Трифонов да направи същите усилия и да предложи кабинет в рамките на 45-ото Народно събрание, то да бъде избрано с мнозинството на онези, които цяла кампания говориха, че ще бъдат против ГЕРБ и единствената им кауза е да свалят ГЕРБ. Сега имат тази възможност и нека бъдат така добри да се възползват от нея. Ние ще бъдем една далеч по-конструктивна опозиция от тях“.

На въпрос как ще бъдат определени депутатите, които ще подкрепят той отговори: „Няма да има нужда от това според мен, защото ако бъде внесено правителство с втория мандат на „Има такъв народ“, предполагам, че то ще събере достатъчно голяма подкрепа, за да се нуждае от нашите гласове.

Ако не бъде внесено такова правителство, то става безпредметно да бъде получавана нашата подкрепа. В края на април свършват част от икономическите и социалните мерки, в края на май свършват другата част. Практически от юни няма да бъдат предприети никакви мерки в помощ на бизнеса и на хората, които са били по един или друг начин засегнати от кризата. За да се случи това, трябва да се направи актуализация на бюджета. Тя не може да се направи, докато има служебно правителство. Може да се направи само от редовно правителство и работещ парламент“.

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Коронавот 2021

С червен килим посрещат депутатите. СНИМКИ: Велислав Николов

С червен килим посрещат депутатите (Обновена, Снимки)

Николай Хаджигенов и Мая Манолова Кадър: Фейсбук

Хаджигенов: Парламентарна група ще има, Манолова - председател, аз зам.-шеф (Видео)

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

Каракачанов: Няма да се кандидатирам за президент, чувствам се уморен

ВАСИЛ БОЖКОВ

Гласовете за Божков и “Възраждане” от чужбина дошли от социалните мрежи

Кабинетът “Борисов” при клетвата му преди 4 г. Сега не е ясно кога избраните за депутати министри ще положат клетвата в НС.

Казус: напускат ли 14 министри на Борисов и 2-ма замове парламента веднага след клетвата

ДИМИТЪР РАДЕВ

Премиер може и да е Радев - Димитър или Румен, но и на Мая постът ѝ отивал

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber