Осем отказаха да са депутати - 6 от ДПС и двама от ГЕРБ - единият е Борисов

https://www.24chasa.bg/novini/article/9691875 Осем отказаха да са депутати - 6 от ДПС и двама от ГЕРБ - единият е Борисов Осем отказаха да са депутати - 6 от ДПС и двама от ГЕРБ - единият е Борисов www.24chasa.bg
Осем отказаха да са депутати - 6 от ДПС и двама от ГЕРБ - единият е Борисов

Осем души - шест от ДПС и двама от ГЕРБ са подали заявление в Централната избирателна комисия, че не желаят да бъдат обявени за избрани за народни представители. Това стана ясно на заседанието на ЦИК, което тече в момента.

Както вече стана ясно, публично заявиха, че са подали отказ в ЦИК лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, евродепутатът от ДПС Искра Михайлова и кметът на Кърджали Хасан Азис, който също е от ДПС.

Другият подал заявление за отказ от депутатско място е Ресми Мурад, който бе в листата на ДПС в Кърджали. От същата партия отказ е подала и Десислава Тодорова, която бе в листата във Враца. От Враца от листата на ДПС има и още един отказ - на Каролина Кьолер. Шестият от ДПС отказал депутатско място е Николай Колев, който бе в листата в Стара Загора.

Отказ да влезе в парламента е подал и Павлин Ганчев, който бе в листата на ГЕРБ - СДС в Габрово и я пренареди с преференции.

Очаквайте подробности. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Коронавот 2021

Покажи още

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

Последно от

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber