Посланик пред Марияна Николова: Колко сте смела, отворихте границите за Израел

https://www.24chasa.bg/novini/article/9588342 Посланик пред Марияна Николова: Колко сте смела, отворихте границите за Израел Посланик пред Марияна Николова: Колко сте смела, отворихте границите за Израел www.24chasa.bg
Вицепремиерът Марияна Николова и Н. Пр. Йорам Елрон - посланик на Израел, обсъдиха провеждането на двустранен бизнес форум в туризма. Снимка: Министерство на туризма
Вицепремиерът Марияна Николова и Н. Пр. Йорам Елрон - посланик на Израел, обсъдиха провеждането на двустранен бизнес форум в туризма. Снимка: Министерство на туризма

Вицепремиерът Марияна Николова и Н. Пр. Йорам Елрон - посланик на Израел, обсъдиха провеждането на двустранен бизнес форум в туризма, съобщиха от министерството на туризма.

Провеждането на Българо-израелски форум в областта на туризма стои на дневен ред, той може да предостави възможност за насърчаване и задълбочаване на сътрудничеството и контактите на туристическия бизнес на двете страни с институционалната подкрепа на правителствата на България и Израел. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова пред Н. Пр. Йорам Елрон, извънреден и пълномощен посланик на Израел. По време на срещата бе обсъден и въпросът за провеждането на първата сесия на Смесената комисия за икономическо сътрудничество веднага когато епидемиологичната обстановка го позволява.

Министърът информира, че през 2019 г. на ГКПП са отчетени над 244 хил. посещения на израелски туристи. През 2020 г. са отчетени над 50 хил. израелски туристи в местата за настаняване според данни от системата ЕСТИ.

Вицепремиерът посочи още, че всичко това говори за значението, което придаваме на българо-израелското сътрудничество в областта на туризма. Ето защо за нас и за заинтересованите представители на туристическия бизнес е от изключителна важност да постигнем договореност за признаване на ваксинационните сертификати на израелски граждани, желаещи да пътуват до България, подчерта тя. И допълни, че в тази връзка Министерството на туризма ще участва в експертна среща между представители на компетентните в двете страни ведомства за обсъждане на този въпрос. Ще разчитам на Вашата подкрепа относно проучване на възможността да направим това, каза министър Николова.

Високо ценя, че отделихте време за тази среща и бих искал да отбележа колко сте смела, че отворихте границите си, когато Израел беше още в червения списък, посочи Н. Пр. Йорам Елрон. България винаги ще е в центъра на нашата външна политика и се надяваме скоро да има развитие и в туристическия сектор. И уточни, че Израел е водещ пазар извън европейските страни.

Провеждаме среща за признаването на ваксинационните сертификати и моята мечта е България да бъде първата страна, с която да има взаимно признаване на тези сертификати, посочи още посланикът. Той подчерта, че в България се взимат всички мерки за безопасност на туристите и че навсякъде повтаря това.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Мая Манолова

Манолова предлага още 300 млн. лв. помощ за фирмите

Един от харчовете, които българите възнамеряват да правят, е за домакински електроуреди и потребителска електроника.

42% от българите се канят да харчат повече – за почивки, елуреди и ремонти

След иск на Асоциацията на професионалните таксиметрови шофьори в Барселона Съдът на ЕС се произнесе, че услуги като “Юбер” трябва да подлежат на регулации.

“Юбер” се връща, но с табела “Такси” и тарифа

"СОФ Кънект" официално взе Летище София

"СОФ Кънект" официално взе Летище София

СНИМКА: Pixabay

Гърция удължава работното време на магазините преди Великден

355% ръст на продажбите на безмитни стоки в провинция Хайнан през първото тримесечие

355% ръст на продажбите на безмитни стоки в провинция Хайнан през първото тримесечие

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber