Кристалина Георгиева обсъди жените в икономиката с финансовата министърка на САЩ

https://www.24chasa.bg/novini/article/9588308 Кристалина Георгиева обсъди жените в икономиката с финансовата министърка на САЩ Кристалина Георгиева обсъди жените в икономиката с финансовата министърка на САЩ www.24chasa.bg
Изпълнителният директор на МВФ Кристалина Георгиева СНИМКА: Ройтерс
Изпълнителният директор на МВФ Кристалина Георгиева СНИМКА: Ройтерс

Управляващата директорка на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева призова днес за по-активно включване на жените в света на икономиката и финансите. Тя участва във видеоразговор с министърката на финансите на САЩ Джанет Йелън, посветен на ролята на жените като фактор за ускоряване на икономическия растеж в света.
Георгиева каза, че е научила два ценни урока през професионалния си път. "Първият е опасността, която крие желанието на жените да се впишат в една доминирана от мъже среда", каза тя, цитирана от БТА.

Георгиева даде за пример първия път, когато е прекрачила прага на Световната банка във Вашингтон, облечена в ярко сако на цветя. "Влязох в сградата, огледах се, излязох и отидох да си купя тъмносин костюм", си спомня тя. По думите й "това е опасно, защото се нуждаем от многообразие".

Вторият научен от нея урок е, че е необходимо "повече жени да заемат високи постове и от своя страна да бъдат наставници на други жени, за да гарантираме изграждането на увереност и да насърчим младите жени да се активизират", добави директорката на МВФ.

"Удоволствие за мен е да разговаряме в деня, в който отбелязваме Международния ден на жените, по теми като напредъка на нежния пол в професията ни", заяви Джанет Йелън.

"Въпреки че жените на постове като тези, които заемаме Вие и аз, са твърде малко, наистина е чудесно, че виждаме напредък в това отношение", каза американската финансова министърка. "За съжаление обаче пътят, който остава да извървим, е дълъг", добави тя.

Според нея когато човек е част от организация, чиито идеали споделя, това има огромно значение, защото дава усещане за мисия. "Имаме мисия, можем да обясним каква е, идентифицираме се с нея и чувстваме, че тя прави света по-добър", каза Йелън.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

СНИМКА: Pixabay

Гърция удължава работното време на магазините преди Великден

Какви коли ще караме в бъдеще

Какви коли ще караме в бъдеще

355% ръст на продажбите на безмитни стоки в провинция Хайнан през първото тримесечие

355% ръст на продажбите на безмитни стоки в провинция Хайнан през първото тримесечие

СНИМКА: Pixabay

Турция пуска платформа за онлайн търговия, подобна на Алибаба

Технологичните компании привличат внимание на автоизложението в Шанхай

Технологичните компании привличат внимание на автоизложението в Шанхай

Средната цена

в столицата

вече е 1326 евро на кв. метър.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Само в “Люлин”, “Надежда” и “Дружба” имотите са под 1000 евро на кв. метър

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber