2000 лв. средна заплата и БВП от 100 млрд. евро, обеща Борисов (Видео, обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9579369 2000 лв. средна заплата и БВП от 100 млрд. евро, обеща Борисов (Видео, обзор) 2000 лв. средна заплата и БВП от 100 млрд. евро, обеща Борисов (Видео, обзор) www.24chasa.bg
Премиерът Бойко Борисов получи благодарствен знак от името на Старозагорската света митрополия за възстановяването на храма в град Шипка. СНИМКА: ФЕЙСБУК НА БОЙКО БОРИСОВ
Премиерът Бойко Борисов получи благодарствен знак от името на Старозагорската света митрополия за възстановяването на храма в град Шипка. СНИМКА: ФЕЙСБУК НА БОЙКО БОРИСОВ

Продължават санирането на жилища и големите инфраструктурни обекти

Брутният вътрешен продукт на страната да се увеличи до 100 млрд. евро в следващите 4 г., а средната заплата да стане 2000 лв. Такива цели за следващ мандат си поставя премиерът Бойко Борисов, обясни той при посещение в Казанлък.

“Коронавирусът забави растежа за една година, но съм убеден, че по начина, по който лекуват и ваксинират докторите, икономиката ще се възстанови с бързи темпове. Вследствие на това ние поемаме ангажимент средната работна заплата в страната да достигне поне 2000 лева. Убеден съм във всичко, което правим”, каза Борисов.

В евентуален следващ мандат на ГЕРБ ще продължи санирането на жилищните сгради и строителството на големи инфраструктурни обекти, както и обновяването на църкви и джамии, обеща Борисов в храма “Рождество Христово” в град Шипка, който се ремонтира с отпуснати от правителството 1,6 млн. лв.

“Много лесно се говори един път в годината на Шипка, но десетилетия наред паметниците и храмовете ни бяха в окаяно състояние”, заяви той.

Освен това с осигурени от правителството над 100 хил. лв. се укрепва сградата и се ремонтира покривът на народно читалище “Светлина 1861” в Шипка.

“Преди да отпуснем средствата миналата година, културната институция се е рушала в продължение на 30 г. А опонентите ни твърдят, че при нас имало разруха. Никога не са ни изненадвали провокациите им. Когато нищо никога не си построил, друго не ти остава”, коментира още Борисов.

Преди дни премиерът подари сакото си на работник на АМ “Хемус”. А сега, докато разглеждаше ремонта на читалището, гражданин се спря и го похвали: “Много хубаво сако”. Това зарадва премиера, а мъжът му благодари за помощта към града.

Бяла риза с българска шевица, за да пази и дава сили на Борисов, му подари кметицата на Казанлък Галина Стоянова. Двамата с нея разгледаха и новата 7-километрова велоалея, която свързва Тракийската казанлъшка гробница с всички тракийски могили и град Шипка. За нея, както и за изграждането на велоалеи в община Казанлък кабинетът отпусна 650 хил. лв, бяха взети и 2 млн. от европейско финансиране. Сега са ремонтирани и старите велоалеи, като те са дълги общо 22 км.

Продължават и инвестициите в антикризисни мерки в района - само през последните 4 г. 1066 микро-, малки и средни компании в района сме подкрепили със 73 млн. лв. По програмата за безлихвено кредитиране на физически лица 6,2 млн. лв. са достигнали до 1423 души. По ОПИК продължава и подкрепата по отворената вече за разплащане процедура за средни предприятия. По нея 80 компании от област Стара Загора ще получат 11 млн. лв. (24часа)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Заразените с 23% надолу - по 2600 на ден. Смъртността висока - средно 119 жертви (Графики)

Заразените с 23% надолу - по 2600 на ден. Смъртността висока - средно 119 жертви (Графики)

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

Каракачанов: Няма да се кандидатирам за президент, чувствам се уморен

Сценаристът на Слави и зам.-шеф на ИТН Тошко Йорданов излиза от срещата в парламента заедно с главния секретар на партията Виктория Василева.

Първа коалиция срещу ГЕРБ - парламентът се завръща на пл. “Народно събрание” (Обзор, графика)

ВАСИЛ БОЖКОВ

Гласовете за Божков и “Възраждане” от чужбина дошли от социалните мрежи

Снимка Фейсбук/Никола Николов

Пиарът на ГЕРБ: Мая Манолова без маска пазарува костюмчета

Общинският съветник от “Спаси София” стана застъпник в столичния квартал “Факултета” на парламентарните избори за “Изправи се! Мутри вън!”.

Заради Мая разрив между ДБ и Борис Бонев в София - бил станал “Спаси се”

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber