Харизанов за позицията на двамата сенатори: Менендес сам е съден за корупция

https://www.24chasa.bg/novini/article/9579186 Харизанов за позицията на двамата сенатори: Менендес сам е съден за корупция Харизанов за позицията на двамата сенатори: Менендес сам е съден за корупция www.24chasa.bg
Георги Харизанов
Георги Харизанов

"Позицията на двамата сенатори от САЩ - за корупцията и медиите в България, е изключително забавна история.

Господин Боб Менендес е съден за корупция - през 2017 г. той е обвинен и съден за това, че не е декларирал много на брой скъпи подаръци от негови дарители и политически донори. Делото завършва, защото журито не може да вземе решение, очевидно е имало хора, които са го считали за виновен и делото е прекратено служебно, след което 2018 г. Сенатската етична комисия го осъжда да бъде така добър да възстанови парите на неговите дарители за тези подаръци, които е забравил да декларира. Така въпросната декларация за корупция в България е подписана от човек, който сам е съден за корупция".

Това каза анализаторът Георги Харизанов в предаването "Пресечна точка" по Нова тв.

"Колкото до свободата на медиите е нас - в САЩ в момента няма независими медии. Моите уважения към господин Менендес, ние имаме своите проблеми, но България е една чудесна страна с чудесни хора и ние никому лошо не сме направили. Уважаеми Боб, ние също сме много притеснени за САЩ, че само 38 дни след старта на мандата на новия президент започнахте пак да бомбардирате Близкия изток и пак ще ни засипете с бежанци, изключително сме притеснени от гражданската война, която миналата година опустошаваше градовете ви, от това, което се случи по време на изборите и след тях, разбираме притесненията ви за нас, ние ще се оправим", категоричен бе Харизанов.

Днес председателят на комисията по външни отношения на Сената на САЩ Боб Менендес (Демократ от Ню Джърси) и високопоставеният член Джим Риш (Републиканец от Айдахо) дадоха изявление относно отношенията между САЩ и България, в което се казва, че „Съединените щати и България имат стабилни и възходящи отношения, които, подобно на алианса на НАТО като цяло, са най-силни, когато почиват на споделени демократични ценности. Бихме искали да видим, че тази връзка продължава да се развива, особено по отношение на споделените цели в областта на сигурността и енергетиката, но постоянната корупция, влошаването на медийната свобода, политизирането на съдебната система и други заплахи за върховенството на закона създават сериозни предизвикателства пред двустранните отношения между САЩ и България“.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Най-атрактивните новини, свързани с научния живот в България, ще бъдат популяризирани по света и чрез англоезичното издание на БТА Daily News. За това се споразумяха днес генералният директор на БТА Кирил Вълчев (вдясно) и председателят на БАН Юлиян Ревалски.

БТА ще популяризира постиженията на БАН пред научната ни диаспора

Корнелия Нинова СНИМКА: БСП

Нинова към Борисов: Не посягайте на Сребърния фонд

Йордан Татарски. Снимка Архив

Червеният Татарски пита Румен Радев за тайни неща около властта

Кадър и видео Фейсбук/ГЕРБ

Томислав Дончев: Ще предложим правителство, въпреки малките шансове (Обновена, видео)

"Български пощи" СНИМКА: "24 ЧАСА"

Пращат нов вид фалшиви съобщения уж от името на "Български пощи"

Емил Димитров извърши проверки на комплексни и значими язовири, в които се очаква голям приток през пролетното пълноводие, както и дебелината на снежната покривка. Снимка министерство на околната среда и водите

Министър Димитров издаде първи указания заради очаквани високи води

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber