Цени в евро от 1 януари 2024 г., евентуално

https://www.24chasa.bg/novini/article/9579113 Цени в евро от 1 януари 2024 г., евентуално Цени в евро от 1 януари 2024 г., евентуално www.24chasa.bg
България се готви да въведе еврото от 1 януари  2024 г. Страната ни вече изготвя и национален план, за да стане това без сътресения.
България се готви да въведе еврото от 1 януари 2024 г. Страната ни вече изготвя и национален план, за да стане това без сътресения.

България се готви да въведе еврото от 1 януари 2024 г. Това е индикативната дата, от която цените ще се в единната валута, която ще замени лева, предвиждат промени в постановление на Министерски съвет за подготовката ни в влезем в еврозоната. Тъй като датата е индикативна, е възможно въвеждането на еврото да стане и по-късно - в средата на 2024 г.

До 30 юни 2021 г. ще бъде създаден координационен съвет, който да разработи Национален план за въвеждане на еврото в България. Съпредседатели на съвета ще бъдат министърът на финансите и управителят на БНБ.

Определени са и отговорностите на различните институции за  въвеждане на еврото. Например БНБ ще отговаря за софтуера на банкоматите, така че да бъде гарантирано, че те ще работят с евробанкноти. Централната банка отговаря и за дизайна на българските евромонети.

Работна група ще следи да няма спекула при преизчисляването на цените от лева в евро и закръгляне нагоре. Ще се изготвят и информационни материали за ученици, пенсионери, домакинства, хора със специални нужди, с които да бъдат разяснени етапите при въвежзане на еврото.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Вносът в България през февруари е на обща стойност 5,4 млрд. лв.

СНИМКА: “24 ЧАСА”

Първи ръст на вноса от година

Томислав Дончев. Кадър БНТ

Дончев: Следващият кабинет ще решава за плана за въстановяване (Обновена)

Това е сградата на ББР

ББР ще отпусне още 2014 безлихвени кредита на физически лица

Председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски обсъди с кмета на Божурище Георги Димов ремонта на близо 20 км от третокласния път Делян – Златуша – Гурмазово – Пожарево. Снимка: АПИ

АПИ ще ремонтира 20 км от важна пътна артерия в община Божурище

Над половината домакинства в София били за дистанционни уреди за парното

Над половината домакинства в София били за дистанционни уреди за парното

Китайските финансови власти и „Ант Груп“ проведоха нови разговори за бъдещето на компанията

Китайските финансови власти и „Ант Груп“ проведоха нови разговори за бъдещето на компанията

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber