Истина или лъжа е, че масово напускат партията на Слави? (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9576225 Истина или лъжа е, че масово напускат партията на Слави? (Обзор) Истина или лъжа е, че масово напускат партията на Слави? (Обзор) www.24chasa.bg
Слави Трифонов

“Ще ви почерня живота”, заплашвал местни лидери зам.-шефът на “Има такъв народ” хаджи Тошко Йорданов

Тошко Йорданов
Тошко Йорданов

Той отказа коментар

Листите, били спуснати от Трифонов, координаторите нямали никакви права

Координаторът от Плевен се оттегли с тежки обвинения и бързо влезе при хората на Васил Божков

8 местни координатори напуснаха партията на Слави Трифонов “Има такъв народ” в седмицата преди началото на предизборната кампания. Шестима от тях го направиха в четвъртък, след като обвиниха зам.-шефа на партията хаджи Тошко Йорданов, че ги е заплашвал да им почерни живота.

Много мислих дали да премълча и този път, но още не мога да се опомня от заканата на Тошко Йорданов, с която започна срещата на координаторите на “Има такъв народ” в края на миналата седмица. И ако трябваше да му отвърна подобаващо, просто

трябваше да не

му регистрирам

листата, вашата,

спуснатата листа

Но мен тук всички ме познават. Аз съм скромен и почтен човек и съм се научил да не отвръщам на подлеца с подлост, защото така ставам като него, описа мотивите за напускането си областният координатор от Монтана на “Има такъв народ” Георги Йорданов. Направи го в открито писмо до Слави Трифонов, в което обяснява, че със съмишлениците си го е подкрепил, защото повярвали на желанието му за промяна, а не защото са гладни.

При първата среща с областните координатори зам.-шефът на “Има такъв народ” хаджи Тошко Йорданов и организационният секретар Виктория Василева говорили за мажоритарен вот и промяна на системата. А се оказало, че координаторите имат право само да събират членски внос, да плащат разходите за офиси и да агитират.

Аз няколко пъти питах за програмата, защото питат и мен. Питат ме какво ще направим, как, с кого. Но не мога да отговоря, защото ми беше казано, че не е моя работа, че когато му дойде времето, има кой да отговаря за политиката на партията, че програмата ще ни я обяснят, но после”, пише Георги Йорданов до Слави.

Подреждането на листите от София е основна причина за недоволството на монтанския координатор, става ясно от писмото. В тях имало “спуснати” хора, които отдавна били изгонени от СДС, и дори настоящи експерти в парламента, които и сега били в управлението.

Аз отказах да участвам в листата при номинациите в областта, но застанах зад млади, образовани и уважавани местни хора, въпреки че ми бе показано ясно, че ръководството не се интересува от мнението ни. Дали защото не ви събрахме исканата сума от 10 000 лева за предизборна платформа, или защото,

както Тошко

каза: “Има много

хора, на които

е обещано...”,

или защото смятате хората тук за глупави и отчаяни, не зная. Но вие дори и не се срещнахте и не изслушахте нашите номинации. Явно имате други ангажименти за региона ни или той изобщо не ви интересува, пише в отвореното писмо до Трифонов.

Няма да ви пиша за високомерното отношение на подчинените ви, нито за това, че нито веднъж не попитахте какви са проблемите на областта ни и какво бихме искали да се промени. Ще ви дам един прост пример за това какво е да се самозабравиш само при миризмата на власт: На последната среща на областните координатори влизайки в помещението, Тошко Йорданов заплашително заяви, че ако някой има намерението да става депутат с преференции – да знае, че “ще му почерни живота”…(ДОТУК С МАЖОРИТАРНИЯ ИЗБОР!!!)”, продължава писмото на Георги Йорданов. Мажоритарният избор на депутатите е основната кауза на Слави Трифонов, заради която той направи и партията си.

Спомних си и за интервюто ви с Бойко Борисов и май

взе да ми става

ясно, че си

правите

експеримент

с нас,

ентусиастите. Страх ме е да помисля ако се окаже, че не случайно така си правите партията. Затова се извинявам на всички, които убеждавах, че “Има такъв народ” е алтернатива. И го правя днес, преди да започне кампанията. Извинявам се на своите съграждани. Аз самият съм се заблуждавал.

На господин Йорданов специално искам да кажа – рано е да започвате със заплахите. Ние сме преживели много правителства, с които не сме били съгласни, и много управляващи, с които не сме мислили еднакво. Не Вие сте ни нужни, а ние на Вас. Ако това не го разбирате, жалко за хората, които успяхте да излъжете и другаде, пише Георги Йорданов до Слави.

Партийната програма също е скрита от областните координатори, става ясно от отвореното писмо. Тя щяла да бъде обявена по телевизията, а животът в Северозапада не е телевизионно шоу, напомня монтанският координатор.

Писмото е молба за напускане на “Има такъв народ”, заявява Георги Йорданов.

Часове по-късно последва и отворено писмо от още петима координатори в Северозападна България - Георги Никифоров от община Вършец, Емил Николов от Бойчиновци, Валентин Георгиев от Чипровци, Банко Банков от Монтана и Димитър Иванов от Дамяново. Те се присъединяват към недоволството на Георги Йорданов и обявяват напускането си. Дори и тези от тях, които били попаднали все пак в листите на кандидат-депутатите на “Има такъв народ”. Петимата предложиха на Трифонов да му разкажат какво се случва с основаната от него партия, ако се интересува.

“Няма да коментирам”, бе единственият отговор на зам.-председателя на партията хаджи Тошко Йорданов, когато “24 часа” го потърси за коментар за отправените му обвинения.

“Разочаровани

сме, излъгани

сме,

ние не сме част от това нещо, очаквахме друго за нашия край. Мога да кажа, че това са непреодолими различия и пропастта не може да се поправи”, коментира напусналият партията Банко Банков от Монтана.

С отворено писмо преди дни партията на Слави Трифонов напусна и бившият областен координатор за Плевен Иван Иванов. Той бил сменен от поста след регистрацията на “Има такъв народ”. Обвиненията на Иванов обаче бяха насочени към организационния секретар на партията Виктория Василева и сестрата на Трифонов Петя, която редяла депутатските листи в региона. А в тях

били вкарани

бивши партийци

на ДПС,

Впоследствие се оказа, че Иванов е влязъл в листата на БНО, от чието име за изборите се регистрира партията на бизнесмена Васил Божков.

Първото напускане на партията на Слави пък дойде от страна на областния координатор в Бургас Тодор Иванов. Той обаче обяви здравословни причини.

“В случая няма нищо скандално, още преди реденето на листата си направих отвод за номинация по лични и здравословни причини”, коментира в четвъртък вечерта той пред “24 часа”. И уточни, че не е напускал партията и в момента делата ѝ се движат от общинската структура начело с Боян Хлебаров.

“Машината

е достатъчно

смазана”,

бе лаконичен Иванов. “24 часа” опита да се свърже и с общинския координатор Хлебаров, но телефонът му бе изключен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Заразените с 23% надолу - по 2600 на ден. Смъртността висока - средно 119 жертви (Графики)

Заразените с 23% надолу - по 2600 на ден. Смъртността висока - средно 119 жертви (Графики)

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

Каракачанов: Няма да се кандидатирам за президент, чувствам се уморен

Сценаристът на Слави и зам.-шеф на ИТН Тошко Йорданов излиза от срещата в парламента заедно с главния секретар на партията Виктория Василева.

Първа коалиция срещу ГЕРБ - парламентът се завръща на пл. “Народно събрание” (Обзор, графика)

ВАСИЛ БОЖКОВ

Гласовете за Божков и “Възраждане” от чужбина дошли от социалните мрежи

Снимка Фейсбук/Никола Николов

Пиарът на ГЕРБ: Мая Манолова без маска пазарува костюмчета

Общинският съветник от “Спаси София” стана застъпник в столичния квартал “Факултета” на парламентарните избори за “Изправи се! Мутри вън!”.

Заради Мая разрив между ДБ и Борис Бонев в София - бил станал “Спаси се”

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber