Слави “както си реши” ще агитира извън големите медии – а кой ще го чуе?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9572273 Слави “както си реши” ще агитира извън големите медии – а кой ще го чуе? Слави “както си реши” ще агитира извън големите медии – а кой ще го чуе? www.24chasa.bg
Слави Трифонов ще агитира от собствената си телевизия.
Слави Трифонов ще агитира от собствената си телевизия. СНИМКА: Йордан Симeонов

Голяма търговска тайна е колко души гледат тв 7/8 - 2000, 10 000 или 440 000

Очевидно сценаристите пишат своето предизборно шоу, без да търсят по-широка аудитория

Или целта е да има по-малко информация за платформи и изяви на кандидат-депутатите

“Тази кампания си я движим, както решим.” Така от екипа на Слави Трифонов обясняват отсъствието на “Има такъв народ” от предизборните студия на големите телевизии и останалите медии.

Партията, която според прогнозите на социолозите може да е трета или четвърта политическа сила в новия парламент след месец, не е сключила договори с Нова тв и Би Ти Ви, както не са подписали и споразумението на БНТ с партиите за предизборната кампания. То урежда правилата за безплатно участие в част от дебатите и платено в репортажи и предавания на обществената телевизия. Досега споразумението, което е одобрено и от ЦИК, е подписано от 27 партии и коалиции.

“Въпреки че споразумението е готово, не означава, че останалите не могат да се включат в него и по време на самата кампания”, обясни Даниел Чипев, главен продуцент на новините в БНТ, пред “24 часа”.

Почти сигурно е, че кампанията на “Има такъв народ” ще е основно по телевизията на Трифонов 7/8 и в страницата ѝ във фейсбук. Досега всичко, свързано със създаването на партията и нейното учредяване, беше отразявано там. Преди дни в ефира ѝ бяха показани и експертите на партията, които представиха програмата ѝ. Колко души обаче ще я видят по тв 7/8 и във фейсбук, засега остава една от големите тайни, тъй като точни данни липсват.

Предполага се, че абонатите, които получават телевизията в дома си, са около 440 000, показва справка на “24 часа” сред операторите, които разпространяват цифрова телевизия.

Абонамент за

7/8 получава

всеки, който си

купи най-скъпия

пакет платена

телевизия

и интернет от мобилните оператори, без изрично да посочва кои канали да влязат в него. Телевизията на Трифонов е част от този пакет по презумпция. Такава услуга ползват около 240 000 от абонатите на А1 и “Виваком”. “Булсатком” също я предлага и абонатите ѝ със скъпите пакети са приблизително 200 000. Голяма част от тях обаче живеят в чужбина и ползват там услугата.

7/8 стана платена от 1 септември 2020 г., като цената ѝ за достъп е 78 ст. с ДДС. По време на абонамента миналата година около 2000 души са заявили, че я купуват, по данни на мобилните оператори, които я разпространяват в мрежите си.

Подобен брой бе посочен преди време от певеца Светослав Витков, който е лидер на партия “Глас народен”, и ще участва на изборите. Малко след това от екипа на 7/8 опровергаха информацията, но коментираха само, че това е смешно и не отговаря на истината. Отрекоха също и друга бройка, появила се в медиите - че абонатите са около 10 хил. “В пъти повече са”, казаха само от екипа, но не съобщиха колко, тъй като това било търговска тайна.

Малко след старта на телевизията на 4 ноември 2019 г. самият Трифонов обявява, че на 13 ноември тя е била гледана от 1 127 000 души. По онова време обаче тя се излъчва свободно в ефира и данните са от измерени рейтинги. Месеци по-късно вече

нито една

агенция не следи

гледаемостта ѝ

Същевременно страницата ѝ във фейсбук се следва от 119 447 души. Те, разбира се, не плащат за това.

Парите, давани за 7/8, са предназначени за телевизията, която е скъпо предприятие, казаха от екипа на Слави Трифонов. По думите им партията се финансира от членския внос.

Дистанцирането на “Има такъв народ” от масовата предизборна агитация вероятно е част от стратегията на сценаристите на Слави, които са и основните партийни строители. Дали целта е да запазят мистичността около Слави, или анонимността на кандидатите за депутати? При всички случаи обаче българите масово няма да разберат каква точно политика ще води Слави Трифонов в новия парламент.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Заразените с 23% надолу - по 2600 на ден. Смъртността висока - средно 119 жертви (Графики)

Заразените с 23% надолу - по 2600 на ден. Смъртността висока - средно 119 жертви (Графики)

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ

Каракачанов: Няма да се кандидатирам за президент, чувствам се уморен

Сценаристът на Слави и зам.-шеф на ИТН Тошко Йорданов излиза от срещата в парламента заедно с главния секретар на партията Виктория Василева.

Първа коалиция срещу ГЕРБ - парламентът се завръща на пл. “Народно събрание” (Обзор, графика)

ВАСИЛ БОЖКОВ

Гласовете за Божков и “Възраждане” от чужбина дошли от социалните мрежи

Снимка Фейсбук/Никола Николов

Пиарът на ГЕРБ: Мая Манолова без маска пазарува костюмчета

Общинският съветник от “Спаси София” стана застъпник в столичния квартал “Факултета” на парламентарните избори за “Изправи се! Мутри вън!”.

Заради Мая разрив между ДБ и Борис Бонев в София - бил станал “Спаси се”

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber