Радио Китай: Защо единствената суперсила в света е неспособна да се справи с трагедията на обществото?

https://www.24chasa.bg/novini/article/9547378 Радио Китай: Защо единствената суперсила в света е неспособна да се справи с трагедията на обществото? Радио Китай: Защо единствената суперсила в света е неспособна да се справи с трагедията на обществото? www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай
СНИМКА: Радио Китай

500 000 е общото население на американския град Александрия. 500 000 е и повече от общия брой на жертвите на САЩ през Първата световна война, Втората световна война и Виетнамската война. Това е кумулативният брой на смъртните случаи от епидемията от новия коронавирус в САЩ до 22 февруари. Фаучи, топ американски експерт по инфекциозни болести, го нарече "ужасен исторически момент", предава радио Китай.

76 души - това е броят на жертвите на снежни бури в САЩ за тази година досега. В Тексас се установи, че много хора, включително и деца, избягали от пандемията от COVID-19, са замръзнали до смърт в спални, коли и паркове заради прекъсването на електричеството.

Тези две невероятни цифри отразяват трагичното положение на американския народ, който се бори с двойно бедствие на епидемията и природата. Хората се питат, защо смущаващите човешки трагедии се повтарят в държавата, единствената суперсила в света?

Ако разгледаме представянето на американските политици в справянето с бедствия, лесно можем да намерим отговора.

Те поставят на първо място своите политически интереси. Това е основната причина за еволюцията на тези две природни бедствия. В началото на разпространението на новия коронавирус, американските политици подценяваха сериозността на епидемията в страната, докато бързаха да продават акции преди срива на фондовия пазар, пропускайки критичната възможност за овладяване на заразата. Когато настъпи снежната буря, сенаторът от Тексас Тед Круз отведе семейството си в Мексико, за да избяга от студа. Пред хората, нямащи вода и електричество, които се обърнаха към правителството за помощ, тогавашният кмет на Колорадо Тим Бойд саркастично заяви в социалната мрежа: „Само силните могат да оцелеят, а слабите ще загинат".

Днес политическата поляризация се превърна в пречка за почти всички публични политики в САЩ. Т. нар. система за "независимост на законодателната, административната и правосъдна власти" се изроди във взаимно вето между тях, а маските на американската демокрация, свобода и човешки права бяха свалени от болезнените викове на американците от дъното на американско общество.

Ако американските политически елити не поставят на приоритетно място живота, безопасността и интересите на хората, а допускат задълбочаването на политическата поляризация и позволят на егоизма да диктува администрацията, тогава всяка реторика ще бъде напразна и в крайна сметка американският народ ще ги свали от власт.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Обектив Китай

Комерсиализацията на научните постижения в Китай набира скорост

Комерсиализацията на научните постижения в Китай набира скорост

СНИМКИ: Радио Китай

Шанхай се сдоби с огромна „интелигентна“ оранжерия

Международното изложение SIAL започва на 18 май в Шанхай

Международното изложение SIAL започва на 18 май в Шанхай

Международното технологично изложение в Шанхай привлече над 1000 компании

Международното технологично изложение в Шанхай привлече над 1000 компании

Радио Китай: „Дългата ръка на Вашингтон“ е болест, която трябва да се лекува

Радио Китай: „Дългата ръка на Вашингтон“ е болест, която трябва да се лекува

СНИМКИ: Радио Китай

Радио Китай: Призракът на Западния колониализъм все още ни преследва

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber