5000 ниви търсят стопани в интернет

https://www.24chasa.bg/novini/article/9541005 5000 ниви търсят стопани в интернет 5000 ниви търсят стопани в интернет www.24chasa.bg
5000 ниви търсят стопани в интернет

За първи път в България покупката може да стане изцяло дигитално

Заплахата от пандемия вероятно няма да отмине скоро, но земеделието не може да чака. В края на зимата стопаните започват да садят първите култури като слънчоглед, разсад за домати, картофи и други. За да ги подкрепи, в първите интензивни месеци за селското стопанство лидерът в бранша „Агрион“ вади на пазара хиляди декари плодородна земя на цени, започващи от 300 лв. на декар.

Близо 5000 парцела могат да бъдат купени от фермери, които искат да разширят своите стопанства, или такива, които стартират земеделски бизнес.

Тези, които желаят да инвестират в терени с бърза възвращаемост, могат да разгледат селекцията на дружество от ексклузивни имоти с огромен инвестиционен потенциал в специалната секция на сайта на „Агрион“ https://www.agrion.bg/exclusiveproperties/

Добрата новина е, че ако искате да купите земя, почти няма нужда от ставате от стола. Дигиталната платформа на „Агрион“ www.agrion.bg автоматизира почти всички стъпки по сделката.

Тази, които имат желание да изберат качествена земя от сайта на „Агрион“, могат да разгледат имотите в секцията https://bit.ly/37sAv40

Следващата стъпка е да се свържат с експертите на компанията. Заявката може да бъде подадена онлайн, по телефона, чрез националния номер 08001166 или през системата за чат на живо на сайта. Експертите на „Агрион“ са на разположение за обстойна консултация за сделката.

“Дигиталните решения и иновациите винаги са били част от нашата бизнес стратегия. Ситуацията през последната година ни даде възможност да ги ускорим и да концентрираме усилия върху по-бързо въвеждане на технологични решения. Част от тях е възможността нашите клиенти да купуват земи почти изцяло онлайн, директно през сайта www.agrion.bg ”, казват от дружеството.

Имотите, които се предлагат на сайта на „Агрион“, са на територията на цялата страна. Най-голям интерес предизвикват тези в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Монтана, София. За терените край морето и в планините наддават и частни инвеститори извън земеделския сектор. Сред особено апетитните изпъкват парцелите с площ над 20 дка, подходящи за различни земеделски култури.

„Най-важното, което трябва да кажем на нашите партньори и клиенти, е, че „Агрион“ продължава да работи усилено за тях. За още по-голямо тяхно улеснение вече предлагаме и възможността да купят земя почти изцяло по дигитален път. С всяка изминала година клиентите ни стават все повече и повече, тъй като сами се убеждават, че услугите на „Агрион“ са честни и прозрачни. Интересът е огромен и сме доволни, че все повече хора, които се интересуват от земеделие, избират „Агрион“ за партньор“, коментират от дружеството.

Досега практиката показва, че оферти подават основно фермери и арендатори, които имат сериозни намерения за умножаване и уголемяване на имотите си. Покупката на земя е отлична възможност за земеделските стопани да окрупнят парцелите си и да разширят стопанствата си, категорични са агроекспертите. Комасацията увеличава производителността и намалява разходите. Тя дава по-добри условия за механизирана обработка на земята, което е предпоставка за вдигане на добивите и за развиване на селско стопанство с висока добавена стойност.

Окрупняването на терени помага и за формирането на по-добра цена на земеделските площи. Стойността на комасираните имоти е доста по-висока от средната за даден регион, дори и да се сравняват терени от едно и също землище, посочват специалистите в бранша.

Не липсва интерес и от инвеститори, които имат сериозни доходи и искат да ги вкарат в печеливши активи. Голяма част от тях са българи, живеещи зад граница, или такива с високи доходи, които през годините са спестили средства. Почти нулевите лихви по банковите депозити и инфлацията изяждат спестяванията на хората и ги стимулират да търсят по-високодоходни и сигурни инструменти, каквито са инвестициите в земеделска земя. Придобитата земя обикновено се отдава под наем или аренда, което при правилно планиране може да докара доходност далеч над средната за страната.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

Изпълнителният директор на МВФ Кристалина Георгиева СНИМКА: Ройтерс

Кристалина Георгиева: Глобалната икономика е на кръстопът

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова приветства членовете на Изпълнителното бюро и председателите на регионалните структури на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Снимка министерство на туризма

Николова: Пандемията промени нагласите и търсенето на туристите

Отчитат засилени ранни записвания за лятото

Отчитат засилени ранни записвания за лятото

Вицепремиерът Марияна Николова по време на разговора си с Мариана Олескив. Снимки министерство на туризма

Марияна Николова: Очакваме гости от Украйна за летния сезон

Снимка Пиксабей

Чешкият авиопревозвач уволнява всичките си 430 служители

СНИМКА: Министерството на туризма

Марияна Николова: При 50% заетост отварят заведенията от 1 март

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber