Брижит Бардо: Пратете мечките в България за по-добър живот

https://www.24chasa.bg/novini/article/9511345 Брижит Бардо: Пратете мечките в България за по-добър живот Брижит Бардо: Пратете мечките в България за по-добър живот www.24chasa.bg
Брижит Бардо СНИМКА: РОЙТЕРС

Френската кинолегенда съветва италианци за три затворени в клетки животни

Френската кинолегенда Брижит Бардо призова италианската провинция Тренто да изпрати в български природен парк три мечки, затворени в клетки като “проблемни”.

Известната със защитата на животните звезда написа две писма до шефа на северната автономна провинция Маурицио Фугати с искане да освободят трите мечки DJ3, M57 и M49, заключени в центъра Кастелер до Тренто, и протестира срещу съдбата на четириногите.

Това стана, след като италиански активисти разпространиха из социалните мрежи видео с мечките в клетките. Като председателка на асоциация за защита на животните Бардо се оплака как италианската провинция третира мечките.

Фугати прати успокоителен отговор на актрисата. Брижит Бардо изпрати второ писмо до провинция Тренто, в което направи конкретно предложение – трите проблемни мечки да се преместят в български природен парк, за който се грижи фондацията ѝ в сътрудничество с австрийската асоциация Vier Pfoten. 

“Излишно е да продължаваме да си разменяме послания чрез медиите. Моето предложение ще ви позволи да се отървете от мечките, които смятате за опасни. Време е да действаме в името на общия интерес, като се започне от този на животните, които са несправедливо затворени в клетки”, написа секссимволът.

Брижит Бардо предлага четириногите да бъдат пратени в природния парк в Белица, където вече има приютени много мечки, които са танцували в циркове. Звездата обясни на италианската провинция, че в България мечките ще бъдат на сигурно място, като се има предвид, че паркът за тях в Белица е обширен, намира се в естествена среда – в гора и на хълм, с всичко необходимо като места, където да живеят и плуват.

Според звездата така италианските мечки ще получат по-добри условия на живот и ще се избавят от затворническите си номера, които сега са техни имена. “Разчитам на теб, разчитат на нас... да действаме!”, писа Бардо на Фугати. 

Паркът за танцуващи мечки “Четири лапи” е разположен в Рила планина на около 180 км от София, на 12 км от Белица и на 35 км от Банско. Той се поддържа в сътрудничество с френската фондация “Брижит Бардо” и се финансира от двете фондации. През 2000 г. 31 танцуващи мечки от България, Сърбия и Албания са спасени и преместени в парка.

Маурицио Фугати отговори на кинозвездата, че е благоразположен към предложението и ще го обмисли с помощта на експертите от сферата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Свят

СНИМКА: pixabay

Назален спрей, предпазващ от COVID-19, ще бъде произвеждан в Северен Кипър

Шпионско-дипломатическият скандал между Прага и Москва - коментари от руски медии

Шпионско-дипломатическият скандал между Прага и Москва - коментари от руски медии

СНИМКА: Ройтерс

Макрон каза, че към Русия трябва да се действа "ясно и твърдо"

СНИМКА: pixabay

САЩ вече са ваксинирали половината от пълнолетното си население

СНИМКА: pixabay

Трима души бяха убити при поредната стрелба в САЩ

СНИМКА: pixabay

Ново британско проучване изследва дали хората могат отново да се заразят с COVID

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber