Откриват антитела с тест за 4 евро в Ломбардия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9483033 Откриват антитела с тест за 4 евро в Ломбардия Откриват антитела с тест за 4 евро в Ломбардия www.24chasa.bg
Откриват антитела с тест за 4 евро в Ломбардия

Италианският професор педиатър Джан Винченцо Дзукоти от миланската болница “Сако” експериментира с нов тест за откриване на антитела IGC.

Той се прави с помощта на специална попивателна хартия, която филтрира органичните течности и регистрира присъствието на антителата. Проф. Дзукоти казва пред в. “Ла Верита”, че тестът е бърз и лесен. В основата му стои т.нар. тест на Гътри, който се използва при всички новородени преди изписване. Прави се чрез капка кръв от петата им, за да се изследва метаболитната им система. Дзукоти и екипът му използват от лятото същото картонче и апаратура, за да проверят наличието на антитела IGC.

Така се разбира дали човек е бил заразен и след това е развил антитела. Тези хора могат да се движат свободно и да водят социален живот. Чувствителността на теста е над 97%. Прави се лесно, с убождане на пръста на ръката, а после капката кръв се поставя върху специална абсорбираща хартия.

До 4 часа се знае резултатът. Един тест струва 4 евро, но ако се купуват големи количества, може да струва и 1 евро. В Милано над 6000 ученици и 5000 медици са били изследвани по този начин.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Свят

СНИМКА: Ройтерс

Макрон каза, че към Русия трябва да се действа "ясно и твърдо"

СНИМКА: pixabay

САЩ вече са ваксинирали половината от пълнолетното си население

СНИМКА: pixabay

Трима души бяха убити при поредната стрелба в САЩ

СНИМКА: pixabay

Горски пожар унищожи исторически сгради в Кейптаун

СНИМКА: pixabay

Ново британско проучване изследва дали хората могат отново да се заразят с COVID

СНИМКА: pixabay

Австралия и Нова Зеландия откриха "зелен коридор" за пътувания без карантина

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber