Васил Божков ще се кандидатира за депутат, мисията му била да отърве българина (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/9467389 Васил Божков ще се кандидатира за депутат, мисията му била да отърве българина (Видео) Васил Божков ще се кандидатира за депутат, мисията му била да отърве българина (Видео) www.24chasa.bg
Васил Божков по време на живото си включване от Дубай КАДЪР: Фейсбук/Васил Божков
Васил Божков по време на живото си включване от Дубай КАДЪР: Фейсбук/Васил Божков

Обикновен човек не може на спаси българина, но аз мога, каза още бизнесменът. Не бил нарушавал законите, защото не бил давал покупи, а рекет. Не се чувствал неудобно, че живее в лукс, докато жена лу е в ареста.

Васил Божков ще се кандидатира за депутат, ако партията му поиска. Това беше новината от неговото интервю със Силвия Великова в "Политически некоректно" по БНР. Той го предаваше на живо във феййсбук, седнал с лаптоп, кафе, вода с лимон и неизбежната пура на тераса брега на морето.(Виж видеата)

Стана ясно още, че той се смята за нещо като свръх човек. "Мисията ми е да отърва българина, обикновен човек не може, но аз мога", заяви бизнесменът с 19 обвинения.

Той няколко пъти подчерта, че не бил нарушавал законите. На уточнението на водещата, че даването на подкуп също е престъпление, той й се скара, че не прави разлика между подкуп и рекет  - той не бил нарушавал законите, защото подкупи не давал, а само плащал рекет. (Такава разлика в закона няма - б.р.) Няколко пъти Божков каза и че се чувствал недосегаем, защото си бил плащал всички данъци. 

Запитан дали има доказателства, Божков каза че има, но не каза какви. Бил дал доказателства по посолства и в сигнал до прокуратурата. Имал бил свидетели, които щели да кажат, че са го видели да плаща рекет, но не беше много сигурен дали това ще се приеме.

Запитан защо не е подал сигнал до прокуратурата, че му искат рекет - страх ли го е било, той отговори, че не се страхувал, но ако бил подал сигнал, ще ли да го арестуват. 

Божков няколко пъти се измъкна от тази тема, както и от темата защо не се върне в България. Според него той не можел да напусне Дубай, докато не мине процедурата по неговата екстрадиция.

Разказа и как се озовал в Дубай.

"Имах си бизнес планове до Дубай, след което самолет трябваше да вземе съпругата ми, след което заминавахме за Тайланд." Според него можели да го арестуват и преди да излезе от България, но не го направили нарочно. Не обясни защо.

"Опитват се да ни пречат всячески, което показва, че ги е страх". Това каза бизнесменът по повод факта, че Софийският градски съд отложи за 5 февруари делото за регистрацията на партия "Българско лято.

 Той допълни, че ако не успеят с регистрацията на партията, то на изборите могат да намерят партия мандатоносител.

Запитан дали ще се кандидатира в листа, Божков поясни, че партията му била за пряка демокрация и той няма да откаже на хората, ако те поискат той да се кандидатира. Каза, че се борел не са няколко места, а за пълна победа - за мнозинство.

"Всички видяхте, че записите са монтирани. Това са откъси от разговори, които са наслагвани от неща, които съм казвал", каза той във връзка с пуснатите от прокуратурата 4 записа на обаждания на бизнесмена до Огнян Стефанов, Александър Паунов и варненския адвокат Захари Томов, в които се говори за манипулиране на тълпата в социалните мрежи.

Тук Божков малко се пообърка в обясненията си. Не било вярно само, че бил финансирал протестите, за манипулирането на тълпата не отрече. Каза, че можел да прати повече от 10 хиляди души пред парламента. 300 000 души го следвали във фейсбук и той вярвал, че ако ги призове пред парламента, ще излязат.

Каза също, че има висок кредит на доверие, защото щом поискал, приятели му давали по милион и много повече и дори не питали дали ще ги върне. Затова си живеел луксозно. На въпрос не му ли е неудобно, че тъне в лукс, докато жена му и сина му тук бяха в ареста, искат им милиони гаранция. "Аз нищо не мога да направя", твърд беше Божков. Иначе имал достатъчно пари да издържа и ръководството на партията си, което на два пъти го посещава в Дубай.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Спечели безплатна реклама на стойност 10 000 лв за твоя бизнес!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

Развигор Попов и Мими Иванова: Ваня беше светла душа

Развигор Попов и Мими Иванова: Ваня беше светла душа

За 24 дни работа на този парламент някои депутати успяха да си вземат сътрудници.

45-ият парламент с 9 заседания живот, но депутатите си назначиха сътрудници

Проф. Антоанета Христова СНИМКА: Архив

Проф. Антоанета Христова: Парламентът показа как се приемат закони в недемократична среда

КАМЕЛИЯ НЕЙКОВА

Окончателно: Камелия Нейкова ще е шеф на ЦИК (Обновена и видео)

Нов тест за клетъчен имунитет дава по-точни резултати

Нов тест за клетъчен имунитет дава по-точни резултати

Пребиха момиче по време на женски футболен мач (Видео)

Пребиха момиче по време на женски футболен мач (Видео)

Покажи още

Последно от

Видеосъдържание

Съветите на специалиста

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber