Измамил с продажбата на столичен имот отива в затвора

https://www.24chasa.bg/novini/article/9438597 Измамил с продажбата на столичен имот отива в затвора Измамил с продажбата на столичен имот отива в затвора www.24chasa.bg
Софийска районна прокуратура
Софийска районна прокуратура

Подсъдимият В. В. на 47 г. е признат за виновен за измама, извършена в условията на опасен рецидив. Ефективното му наказание „лишаване от свобода“, по обвинителен акт на Софийска районна прокуратура, е за срок от 11 месеца. То ще бъде изтърпяно при първоначален строг режим, съобщиха от прокуратурата.

През месец февруари 2018 г. в гр. София, с цел да набави за себе си имотна облага, подсъдимият В. В. възбудил заблуждение у Г. Я., че е собственик на недвижим имот - апартамент в София. Подсъдимият представил на Г. Я. договор за покупко-продажба на посочения имот, с който удостоверил, че жилището е собственост на майка му, която е починала, както и че В. В. бил единствен наследник.

В действителност В. В. знаел, че майка му не е собственик на имота, тъй като правото на собственост върху апартамента било придобито от друг купувач. До 14.02.2018 г. в кантора на нотариус в гр. София В. В. поддържал заблуждението у Г. Я., че е собственик на горепосочения недвижим имот. Подсъдимият предоставил пред нотариуса всички изискуеми документи, след което бил издаден нотариален акт за покупко-продажба на имота. Посочената в нотариалния акт сума била заплатена от Г. Я. на подсъдимия по банков път. По този начин В. В. причинил на Г. Я. имотна вреда в размер на 35 100 лева.

Деянието В. В. извършил при условията на опасен рецидив, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не било отложено по чл. 66 от НК.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

Софийска окражна прокуратура

Задържаха водач с 3 промила алкохол - предизвикал е катастрофа с жертва

Изгорялата кола е на Христо Гешов от "Републиканци за България"-Червен бряг.

Прокуратурата и полицията разследват пожара в гараж в Червен бряг

Окръжен съд - Хасково

Крадецът на златни обеци на дете излязъл от затвора наскоро

Дилян Бетев Снимка: Архив

ВКС потвърди доживотния затвор на Дилян Бетев, хвърлил детето си от виадукт

Подсъдимия бизнесмен Пламен Бобоков

Пламен Бобоков: Делото срещу мен е скалъпен фарс!

Апаши свиха метална каса с пари и бижута от жилище  във Велико Търново

Апаши свиха метална каса с пари и бижута от жилище във Велико Търново

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber