Приемат заявления за финансова помощ за хуманно отношение към птици и свине

https://www.24chasa.bg/novini/article/9438116 Приемат заявления за финансова помощ за хуманно отношение към птици и свине Приемат заявления за финансова помощ за хуманно отношение към птици и свине www.24chasa.bg
гъски
гъски СНИМКА: Пиксабей

В областните дирекции на ДФ "Земеделие" от днес започва прием на заявления за участие по схемите "Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към свинете" и "Помощ за реализирането на доброволно поети ангажименти за хуманно отношение към птиците".

Това съобщиха от пресцентъра на Държавния фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция /ДФЗ-РА/. Документи за държавни помощи за хуманно отношение към птиците се подават до 8 февруари.

Изплащането на държавната помощ ще започне от 22 февруари 2021 г. Размерът на финансовата подкрепа за 2021 г., определен от УС на ДФ "Земеделие", е 35 000 000 лв.

Допустими за подпомагане са следните птици по видове и категории: кокошки - носачки (от 16-та до 78-ма седмица); родители от всички видове (от 18-та до 60-та седмица); бройлери /един оборот/; пуйки за угояване; гъски; патици /един оборот/ (до 12-та седмица - 84 дни).
Задължително условие при подаване на документите е наличието на копие на договор за покупка на броя птици по видове, с които бенефициерът кандидатства за подпомагане.

В случай на затворен цикъл на производство, бенефициерът представя декларация за произход на броя птици от собствен животновъден обект. Указанията за прилагане на помощта са качени на сайта на ДФ "Земеделие".

Кандидатстването за подпомагане за отглеждане на свине-майки по схемата за хуманно отношение към свинете е също от 22 януари до 8 февруари. Указанията по схемата са публикувани на сайта на ДФЗ.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

СНИМКА: Pixabay

Цената на биткойна падна до 44 600 долара

Британският финансов министър Риши Сунак

Великобритания създава държавна банка за финансиране на инфраструктура

Уорън Бъфет СНИМКА: Ройтерс

Конгломератът на Уорън Бъфет е спечелил над $ 80 млрд. през 2020 г.

Сградата на Световната банка

Директори на Световната банка: Банката да не инвестира в изкопаеми горива

Подкрепата с оборотен капитал чрез НАП продължава през следващата седмица

Подкрепата с оборотен капитал чрез НАП продължава през следващата седмица

Екостикерите ще струват 4,70 лв.

От април автомобил на преглед само с платена Гражданска отговорност" (Обзор)

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber