РИОСВ: 75 кмета са глобени общо с 243 300 лв. за замърсявания с отпадъци

https://www.24chasa.bg/novini/article/9437957 РИОСВ: 75 кмета са глобени общо с 243 300 лв. за замърсявания с отпадъци РИОСВ: 75 кмета са глобени общо с 243 300 лв. за замърсявания с отпадъци www.24chasa.bg
Каруца, превозваща отпадъци в "Столипиново".
Каруца, превозваща отпадъци в "Столипиново".

На 265 кмета са дадени предписания 

За констатирани замърсявания с отпадъци, на 75 кмета са издадени наказателни постановления (НП) на обща стойност 243 300 лв., като на някои от тях са издадени по повече от едно: Средец – 3 НП, Сопот – 5 НП, Асеновград – 3 НП, Исперих – 2 НП, Цар Калоян – 2 НП, Силистра – 2 НП, Тутракан – 2 НП, Дупница – 3 НП, Бобошево – 2 НП. Обобщената информация е предоставена от МОСВ за осъществения през 2020 г. контрол от 15-те РИОСВ на кметове на общини по изпълнение на задълженията им, произтичащи от Закона за управление на отпадъците.

С цел предприемане на превантивни действия за недопускане на нерегламентирани замърсявания с отпадъци и за постигане на трайно и устойчиво изпълнение на задълженията на общинските власти, произтичащи от Закона за управление на отпадъците, през 2020 г. от всички РИОСВ с писма са дадени предписания на кметовете на всички (265) общини на територията на страната за предприемане на мерки за почистване и недопускане на образуването на нерегламентирани замърсявания с отпадъци, включително и на речните легла и прилежащите им територии.

От инспекциите са организирани и извършени проверки на място по изпълнение на дадените предписания на територията на всички общини, като са извършени над 700 проверки в над 1800 населени места.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

В енергетиката и IT сектора плащат най-добре

В енергетиката и IT сектора плащат най-добре

СНИМКА: Министерство на туризма

Марияна Николова: Германците избират България като дестинация за туризъм

60 продукта с до 30% намаление през месец март в Lidl

60 продукта с до 30% намаление през месец март в Lidl

Министърът на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Снимка: МТ

Най-рано през май британците могат да вдигнат ограниченията за българите

Валентин Йовев

Крайният срок за изготвяне на технически паспорти на сградите е 31.12.2022

Министерски съвет

Борисов: Над 71 милиона лева са преведени на тютюнопроизводителите

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber