НАП: Над 8 100 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 115 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/novini/article/9437186 НАП: Над 8 100 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 115 млн. лв. НАП: Над 8 100 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 115 млн. лв. www.24chasa.bg
НАП: Над 8 100 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 115 млн. лв.

Над 8100 търговци са поискали подкрепа с оборотен капитал чрез Националната агенция за приходите до 16.30 ч. вчера, когато изтече крайният срок за кандидатстване. Общият размер на поисканата подкрепа е 115 млн. лв, съобщиха от Национална агенция за приходите.

По тази схема търговците, засегнати от противоепидемичните мерки, наложени с 4 заповеди на министъра на здравеопазването получават 20 % или 10 % от оборота си за съответните периоди на 2019 г. или 2020 г., припомнят от НАП.

Отпускането на безвъзмездната финансова помощ става в срок до 7 дни от одобрението на проектното предложение. Изплащането на сумите ще започне през идната седмица, като от приходната агенция очакват да платят по сметките на дружествата над 30 млн. лв. до 28 януари.

Одобрените кандидати ще бъдат оповестени в сайта на НАП до края на деня днес, 22 януари, а точният размер на безвъзмездната помощ ще бъде зареден автоматично в системата ИСУН, където данните могат да бъдат видени от всеки кандидат.

„Бизнесът, засегнат от противоепидемичните мерки, има нужда от тази подкрепа и то бързо. Очаквам през следващата седмица да разплатим над 30 млн. лв., което поне малко да улесни засегнатите от противоепидемичните мерки. Екипът на НАП положи извънредни усилия това да се случи, за което искрено им благодаря“, каза изпълнителният директор на приходната агенция Галя Димитрова.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Бизнес

В енергетиката и IT сектора плащат най-добре

В енергетиката и IT сектора плащат най-добре

СНИМКА: Министерство на туризма

Марияна Николова: Германците избират България като дестинация за туризъм

60 продукта с до 30% намаление през месец март в Lidl

60 продукта с до 30% намаление през месец март в Lidl

Министърът на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Н. Пр. Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия Снимка: МТ

Най-рано през май британците могат да вдигнат ограниченията за българите

Валентин Йовев

Крайният срок за изготвяне на технически паспорти на сградите е 31.12.2022

Министерски съвет

Борисов: Над 71 милиона лева са преведени на тютюнопроизводителите

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber