Ивайло Данаилов: БТА е съвременният пиар на България

https://www.24chasa.bg/novini/article/9435500 Ивайло Данаилов: БТА е съвременният пиар на България Ивайло Данаилов: БТА е съвременният пиар на България www.24chasa.bg
Ивайло Данаилов преди изслушването в медийната комисия
Ивайло Данаилов преди изслушването в медийната комисия СНИМКА: Йордан Симeонов

"Има една дума - бетеанец, която означава обективен и голям журналист. Тя е една от причините, поради които се кандидатирам за генерален директор на БТА." Така започна изложението си журналистът Ивайло Данаилов, подкрепен от БСП за поста, когато представи концепцията си за развитие на БТА пред комисията по културата и медиите.

Според Данаилов БТА трябва да се върне там, където е била преди много години. По думите му работата на агенцията е да представя новини бемз политическа окраска.

Неговата амбиция е да направи агенцията разпознаваема и търсена. "Сега БТА почти не се появява като основен източник на новини у нас, а преди години се равняваше с най-големите агенции в света", каза той.

Много важна за Данаилов е ролята на БТА в борбата с фалшивите новини. Той цитира израза "ще проверя в БТА" като част от имиджа на агенцията, която винаги е поднасяла достоверна информация.

Анализи, бързина и повече кореспонденти в чужбина - това според Данаилов липсва на БТА в момента. "Една агенция е толкова по-добра, колкото е по-бърза", смята той. Според него трябва да се увеличат и кореспондентите, тъй като в момента има само един пункт в чужбина - в Брюксел.

БТА е съвременният пиар на България, особено редакцията "Информация за чужбина", смята Данаилов. Причината е, че тя излъчва новини от страната, затова трябва да бъде подкрепена. Не общественото мнение, а професионализмът, бързината и точността трябва да управляват БТА, каза още той.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от България

2198 новозаразени с COVID-19 - 18 % от тестваните, 1638 са излекувани

2198 новозаразени с COVID-19 - 18 % от тестваните, 1638 са излекувани

Софийският и Медицинският университет в София напред в световна класация

Софийският и Медицинският университет в София напред в световна класация

Слави Трифонов

Истина или лъжа е, че масово напускат партията на Слави? (Обзор)

ВМА е една от столичните болници, които са в центъра на града. Там, както и в южните квартали са съсредоточени всички здравни заведения. 
СНИМКА: “24 ЧАСА”

В 1/3 от София няма болница (Обзор)

СНИМКИ: Прессекретариат на държавния глава

Радев: Бих искал държавата да подкрепя повече своя бизнес

Иван Гешев връчи награди на полицаи и магистрати след края на съвещанието на МВР и прокуратурата.

СНИМКИ: МВР

2020 г.: 1200 души задържани и обвинени след акциите на МВР и Гешев в страната (Обзор)

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber