Камера заснела с пистолет в ръка д-р Иван Димитров, застрелял Плъха в имота си

https://www.24chasa.bg/novini/article/9434259 Камера заснела с пистолет в ръка д-р Иван Димитров, застрелял Плъха в имота си Камера заснела с пистолет в ръка д-р Иван Димитров, застрелял Плъха в имота си www.24chasa.bg
Д-р Иван Димитров в съда (вляво) с адвоката си. Снимки: Авторът
Д-р Иван Димитров в съда (вляво) с адвоката си. Снимки: Авторът

Обвиненият за убийството на Жоро Джевизов-Плъха пловдивски рентгенолог д-р Иван Димитров е попитал служител в съседния магазин дали може да изтрие видеозаписите от нощта на инцидента. Ганчо Тодоров му отговорил, че може, но няма да го направи. "На записа се вижда мъж, приличащ на доктора, който преминава през улицата. В дясната си ръка той държи предмет, наподобяващ шпатула", разказа пред пловдивския окръжен съд свидетелят Тодоров. Делото продължава, а съпругата на рентгенолога Жулиета Желязкова отказа да свидетелства.
Управителят на магазина Огнян Кръстев, който също е видял видеото от системата за наблюдение, пък допусна, че в ръката си заснетият е държал пистолет.

Камерата, снабдена с датчик за движение, не е заснела убийството, а само излизането на доктора. Записът веднага е бил предаден на полицията, в резултат на което д-р Иван Димитров беше задържан на следващия ден след убийството, станало на 2 март 2018 г.
С повторен разпит на свидетели днес продължи съдебната сага срещу пловдивския рентгенолог д-р Иван Димитров, който застреля крадеца Жоро Джевизов по прякор Плъха в имота си.
Както съобщихме по-рано, ключовият свидетел по делото Никола Капсъзов получи амнезия и заяви, че не помни какво е говорил преди 3 г. Заради неспособността му да си спомни, съдът прочете първоначалните му показания от март 2018 г.  Според тях докторът му се обадил в 2 часа през нощта и му казал, че роми са влезли в тях да крадат и го помолил бързо да дойде. После му разказал, че видял запалена лампа в работницата си и чул шум. Слязъл да провери и заварил Плъха да краде. Апашът хвърлил нож по него и го ранил в крака.

Д-р Димитров стрелял няколко пъти по неканения гост. След това ромът тръгнал да излиза и го замерил с рекламна табела. Рентгенологът гръмнал още няколко пъти и чак тогава крадецът тръгнал да бяга. Впоследствие докторът и Никола обиколили квартала да го търсят, но не го намерили. В крайна сметка Капсъзов потвърди показанията си, дадени непосредствено след убийството.
Съседката Николина Нихтянова пък посочи, че към 1,30 часа отишла до банята, когато чула караница, последвана от три изстрела. След първия гърмеж имало силно изохкване. Жената помислила, че младежи хвърлят пиратки на булеварда и си легнала.
Лелята на доктора - Цветана Тодорова, отново не се яви поради онкологично заболяване.
Предстои следобед съдът да разпита още 4-има свидетели.
Делото срещу д-р Димитров се води отново, тъй като през февруари м.г. апелативният съд в Пловдив отмени оправдателната му присъда за умъртвяването на рецидивиста Жоро Джевизов-Плъха, влязъл в имота му, за да краде.
Рентгенологът е с 2 обвинения - за умишлено убийство на Джевизов при превишаване на пределите за неизбежна отбрана и за незаконно притежание на 17 патрона.
На разпоредителното заседание през юли м.г. съдът отхвърли исковете на родителите на Плъха за 300 000 лева обезщетение с аргумента, че това ще затрудни процеса.
Жертвата е Жоро Джевизов по прякор Плъха, който на 1 срещу 2 март 2018 г. влязъл в имота на доктора на краде. Версията на рентгенолога е, че е бил нападнат от него с рекламна табела и нож и бил ранен в крака. По тази причина стрелял. Куршум е попаднал в гърдите на рецидивиста Жоро Джевизов. Той тръгнал да бяга и издъхнал върху капака на автомобил до областната управа. По ножа, намерен край убития, няма следи от кръв и ДНК от доктора.
Делото ще продължи на 10 март с разпит на останалите свидетели.
Подсъдимият д-р Димитров ще даде обяснения в края на процеса.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

СНИМКА: МВР

14 задържани с наркотици в Бургас, сред тях и осъждана столичанка

СНИМКА: Pixabay

Задържаха 24 нелегални мигранти в Свиленградско

Цветан Димитров, дългогодишен следовател по тежки икономически и криминални престъпления

Следовател Цветан Димитров: Разследвахме главния прокурор, той се поболя и почина от рак

Домашен арест за обвиняем за убийство в село Громшин

Домашен арест за обвиняем за убийство в село Громшин

Шофьори се бият с бухалки в Русе

Шофьори се бият с бухалки в Русе

4 месеца условно и 10 000 лева глоба лева за жена от Вършец, нарушила карантината

4 месеца условно и 10 000 лева глоба лева за жена от Вършец, нарушила карантината

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber