Свидетелка по делото на Доктора, застрелял Плъха: Чух 3 изстрела и силно изохкване

https://www.24chasa.bg/novini/article/9433596 Свидетелка по делото на Доктора, застрелял Плъха: Чух 3 изстрела и силно изохкване Свидетелка по делото на Доктора, застрелял Плъха: Чух 3 изстрела и силно изохкване www.24chasa.bg
Д-р Иван Димитров в съда (вляво) с адвоката си. Снимки: Авторът

- Лелята на д-р Иван Димитров отново не се яви в съда

- Жената на рентгенолога Жулиета отказва да свидетелства

Съдебният състав с председател Петко Минев.
Съдебният състав с председател Петко Минев.

Ключов свидетел по делото срещу д-р Иван Димитров, който застреля преди близо 3 г. Жоро Джевизов-Плъха в дома си, изпадна в амнезия и заяви, че вече не си спомнял подробности около инцидента. Това стана в пловдивския окръжен съд, където върви процеса срещу медика с разпит на свидетели.

"Вече не си спомням подробности. Мина много време, а имах тежки преживявания - починаха майка ми и сестра ми", каза Никола Капсъзов. Заради неспособността на младия мъж  да си спомни, съдът прочете първоначалните показания на Капсъзов от март 2018 г.

Според тях докторът му се обадил в 2 часа през нощта и му казал, че роми са влезли в тях да крадат и го помолил бързо да дойде.
После му разказал, че видял запалена лампа в работницата си и чул шум.
Слязъл да провери и заварил Плъха да краде. Апашът хвърлил нож по него и го ранил в крака.
Д-р Димитров стрелял няколко пъти по неканения гост. След това ромът тръгнал да излиза и го замерил с рекламна табела. Рентгенологът гръмнал още няколко пъти, и чак тогава крадецът тръгнал да бяга.
Впоследствие докторът и Никола обиколили квартала да го търсят, но не го намерили.
В крайна сметка Капсъзов потвърди показанията си, дадени непосредствено след убийството.

Съседката Николина Нихтянова пък посочи, че към 1,30 часа във въпросната нощ отишла до банята, когато чула караница, последвана от три изстрела. След първия гърмеж имало силно изохкване. Жената помислила, че младежи хвърлят пиратки на булеварда и си легнала.
Лелята на доктора - Цветана Тодорова, отново не се яви поради онкологично заболяване.
Жената на доктора - Жулиета Желязкова, пък отказа да свидетелства. В първите дни след инцидента се твърдеше, че тя била с децата си в дома им в Пловдив, когато Плъха се вмъкнал да краде. Казваше, че бандитът е можел да влезе в спалнята и да я убие, ако мъжът й не се е намесил. Впоследствие се оказа, че във фаталната нощ Жулиета е била при родителите си в с. Крумово.

Предстои следобед съдът да разпита още 4 свидетели.
Делото срещу д-р Димитров се води отново, тъй като през февруари м.г. апелативният съд в Пловдив отмени оправдателната му присъда за умъртвяването на рецидивиста Жоро Джевизов-Плъха, влязъл в имота му, за да краде.
Рентгенологът е с 2 обвинения - за умишлено убийство на Джевизов при превишаване на пределите за неизбежна отбрана и за незаконно притежание на 17 патрона.
На разпоредителното заседание през юли м.г. съдът отхвърли исковете на родителите на Плъха за 300 000 лева обезщетение с аргумента, че това ще затрудни процеса.
Жертвата е Жоро Джевизов по прякор Плъха, който на 1 срещу 2 март 2018 г. влязъл в имота на доктора на краде. Версията на рентгенолога е, че е бил нападнат от него с рекламна табела и нож и бил ранен в крака. По тази причина стрелял. Куршум е попаднал в гърдите на рецидивиста Жоро Джевизов. Той тръгнал да бяга и издъхнал върху капака на автомобил до областната управа. По ножа, намерен край убития, няма следи от кръв и ДНК от доктора.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

СНИМКА: МВР

14 задържани с наркотици в Бургас, сред тях и осъждана столичанка

СНИМКА: Pixabay

Задържаха 24 нелегални мигранти в Свиленградско

Цветан Димитров, дългогодишен следовател по тежки икономически и криминални престъпления

Следовател Цветан Димитров: Разследвахме главния прокурор, той се поболя и почина от рак

Домашен арест за обвиняем за убийство в село Громшин

Домашен арест за обвиняем за убийство в село Громшин

Шофьори се бият с бухалки в Русе

Шофьори се бият с бухалки в Русе

4 месеца условно и 10 000 лева глоба лева за жена от Вършец, нарушила карантината

4 месеца условно и 10 000 лева глоба лева за жена от Вършец, нарушила карантината

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber