Осъдиха мъж от Монтанско, склонявал жени към проституция в Белгия

https://www.24chasa.bg/novini/article/9432722 Осъдиха мъж от Монтанско, склонявал жени към проституция в Белгия Осъдиха мъж от Монтанско, склонявал жени към проституция в Белгия www.24chasa.bg
Осъдиха мъж от Монтанско, склонявал жени към проституция в Белгия

Окръжен съд – Монтана призна и прие за изпълнения в България на присъдите на българския гражданин К. С. С. за извършени от него престъпления в Кралство Белгия. Окръжен съд - Монтана е сезиран от Главна дирекция по законодателство, свободи и основни права и Дирекция по наказателно право на Кралство Белгия, че българският гражданин К. С. С. /37 г./ от село Долно Белотинци, област Монтана, е признат за виновен и осъден през 2018 г. от Наказателен съд - Шарлероа на 15 месеца лишаване от свобода и с присъда от 2018 г. на Апелативен съд- Монс, на 8 години лишаване от свобода или общо на 9 години и 3 месеца лишаване от свобода – 3370 дни, за извършено престъпление „експлоатация с цел разврат или проституция на лица от женски пол“.

Според получените в съда документи К. С. С. е бил задържан в Белгия на 21 март 2017 г. и от тази дата изтърпява наложените му наказания, а през 2020 г. е поискал да изтърпи остатъка от присъдите си в България. След като разгледа доказателствата по делото и изслуша представителя на Окръжна прокуратура и служебния защитник на осъдения съдът постанови, че признава и приема за изпълнение у нас присъдите на К. С. С.

Престъпленията, за които българският гражданин е осъден в Белгия, са престъпления и по българското законодателство, а представените документи са в съответствие с Рамковото решение на Съвета на Европа за прилагане на принципа на взаимно признаване на съдебни решения по наказателни дела, с които се налагат наказания лишаване от свобода или мерки, включващи лишаване от свобода. К. С. С. ще изтърпи в България присъдите си от 9 години и 3 месеца лишаване от свобода като от тях се приспадне времето, изтърпяно в затвор в Белгия. С оглед на криминалното минало на осъдения и многобройните му присъди в България и чужбина съдът определи първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието у нас.

Решението на съда подлежи на протест и обжалване в 14 дневен срок пред Апелативен съд – София.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Крими

СНИМКА: МВР

14 задържани с наркотици в Бургас, сред тях и осъждана столичанка

СНИМКА: Pixabay

Задържаха 24 нелегални мигранти в Свиленградско

Цветан Димитров, дългогодишен следовател по тежки икономически и криминални престъпления

Следовател Цветан Димитров: Разследвахме главния прокурор, той се поболя и почина от рак

Домашен арест за обвиняем за убийство в село Громшин

Домашен арест за обвиняем за убийство в село Громшин

Шофьори се бият с бухалки в Русе

Шофьори се бият с бухалки в Русе

4 месеца условно и 10 000 лева глоба лева за жена от Вършец, нарушила карантината

4 месеца условно и 10 000 лева глоба лева за жена от Вършец, нарушила карантината

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber