Няма спрени ключови проекти от „Един пояс, един път“ заради COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/9428849 Няма спрени ключови проекти от „Един пояс, един път“ заради COVID-19 Няма спрени ключови проекти от „Един пояс, един път“ заради COVID-19 www.24chasa.bg
Няма спрени ключови проекти от „Един пояс, един път“ заради COVID-19

Нито един от ключовите проекти в рамките на инициативата „Един пояс, един път“ не е спрян поради причини, свързани с COVID-19, съобщи във вторник Пън Хуаган, говорител на Комисията за надзор и управление на държавните активи.

По думите му, в момента 81 държавни компании работят за реализирането на над 3400 проекта в страни от „Един пояс, един път“, а над 600 вече са завършени.

Строителните работи по високоскоростните железопътни линии Джакарта-Бандунг в Индонезия и Китай-Лаос вървят по график, а 65 компании са се преместили в китайско-беларуския индустриален парк, чиято обща договорена инвестиция е от 1,22 млрд. долара.

От China Railway Construction Corp (CRCC) съобщиха, че в момента работят по изграждането на инфраструктурни проекти в няколко страни, включително Алжир и Ангола. През 2020 г. Компанията е подписала два нови договора с Гана, които ще започнат да се изпълняват в близко бъдеще. Миналият ноември CRCC е приключила прокарването на тунел в Сиди Айх, град в северната част на Алжир, въпреки негативното влияние на пандемията върху работния процес. Тунелът е най-големият с напречно сечение, изграждан от китайска компания в Африка, и е осигурил повече от 500 работни места за местните жители.

Китайските държавни предприятия са отбелязали значителен напредък на фона на пандемията от COVID-19. Нетните печалби на компаниите на централно управление са достигнали 1,4 трилиона юана (215 млрд. долара) за 2020 г., което е ръст от 2,1% на годишна база. Близо 80 процента от тях отчитат ръст на годишните печалби, каза говорителят Пън Хуаган.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Обектив Китай

Снимка Радио Китай

Китайски служител представи постиженията и опита на страната в намаляване на бедността пред Съвета на ООН по правата на човека

Илюстрация Радио Китай

Разходите на Китай за научни изследвания насърчават разработката на ваксини

Снимки Радио Китай

Китайски майстор на светлинната живопис внася нотка съвременност в традиционната китайска култура

Снимка Радио Китай

Приносът на „китайския модел“ в намаляването на бедността в света

Снимка Радио Китай

Китай е добавил 11,86 млн. нови работни места в градовете си през 2020 г.

СНИМКА: Радио Китай

Радио Китай: Ключът към успеха на Китай в ликвидирането на бедността

Покажи още

Последно от

Последно от

Видеосъдържание

  • mila
  • mama
  • zdrave
Следвайте във Viber